CHEP – kuljetusalan ekologinen toimija jo ennen kestävyyden megatrendiä


CHEPin Suomen-maajohtajan Mia Frölander- Ulfin mukaan logistiikka-alalla voi toimia kestävästi, esimerkiksi vähentämällä jätteen ja tyhjien kilometrien määrää toimitusketjussa.

Toimitusketjun asiantuntija CHEP luo liiketoimintaa jakamisen ja uudelleenkäytön avulla. Kuormalavoja ja kuljetusratkaisuja valmistavan CHEPin toiminta perustuu kestävään, kiertotalouden mukaiseen toimintaan.

”Kun asiakkaat käyttävät kuormalavojamme uudelleen ja uudelleen valmistajien, tuottajien ja kauppojen välillä, raaka-aineiden tarve ja jätteen määrä saadaan mahdollisimman pieneksi”, CHEPin Suomen-maajohtaja Mia Frölander-Ulf sanoo.

CHEP on toiminut Suomen logistiikkamarkkinoilla vuodesta 1997. Kansainvälisesti CHEPillä on noin 11 000 työntekijää, ja se omistaa noin 300 miljoonaa kuormalavaa, laatikkoa ja konttia. CHEP on osa yli 55 maassa toimivaa Brambles-konsernia.

Lavojen uudelleenkäyttö, eli poolaus, on CHEPin toiminnan ydin kaikkialla. ”Kun lava lähtee asiakkaaltamme eteenpäin, seuraava yritys voi jatkaa lavan käyttöä tai sitten keräämme lavan takaisin. Lavat tuodaan CHEPin palvelukeskuksiin, joissa huollamme käytössä olleet lavat, minkä jälkeen ne palautuvat kiertoon”, Frölander-Ulf sanoo.

CHEPin lavat pienentävät yritysten hiilijalanjälkeä

Jakamistalous nostaa päätään kaikkialla yhteiskunnassa, myös teollisuudessa. Miksi esimerkiksi kulutustarvikkeiden valmistajat, kuten elintarvikeyritykset ostaisivat omia lavoja, jos he voivat vuokrata niitä käyttöön tarpeen mukaan?

”CHEPin lavat ovat vuokralavoja, jolloin yrityksen ei tarvitse varata omien lavojen säilytykseen suuria tiloja varaston perältä tai pitää kirjaa siitä, missä kaikkialla omat lavat menevät ja pohtia, miten ne saadaan takaisin”, Frölander-Ulf kertoo.

Koska CHEP toimii kansainvälisesti ympäri maailmaa, lavat voivat myös jatkaa matkaansa rajojen yli. ”Se helpottaa asiakkaidemme vientitoimintaa”, Frölander-Ulf jatkaa.

Yhä useampi asiakas valitsee nykyään yhteistyökumppaninsa sen toiminnan kestävyyden perusteella. CHEP auttaa asiakkaitaan pienentämään omaa hiilijalanjälkeään.

”Asiakkaamme saavat yhteistyöstämme ympäristöserti kaatin, josta he näkevät konkreettisesti, miten paljon päästöjä, puuta ja jätettä olemme yhdessä vähentäneet”, Frölander-Ulf kertoo.

CHEP – vihreä logistiikkayritys

  • CHEPin lavat ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä, ja ne kestävät käytössä 10-kertaisesti valkoisiin lavoihin verrattuna. CHEPin lavat on valmistettu serti oidusta puusta.
  • CHEP vähensi talousvuonna 2018 2,6 miljoonaa tonnia CO2-päästöjä, säästi 4 100 megalitraa vettä ja 1,7 miljoonaa puuta.
  • CHEPin kestävän kehityksen ohjelma on YK:n hyväksymä, ja CHEPin vuoden 2020 tavoitteet ovat yhdenmukaisia YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa.
  • CHEP on saanut useita palkintoja työstään ympäristön eteen: esimerkiksi vuoden 2019 EcoVadis Gold -palkinto myönnettiin CHEPille jo neljättä kertaa peräkkäin toimitusketjun kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta.

Katso videolta, miten CHEP-lavat auttavat INEX Sipoon automaattista logistiikkakeskusta toimimaan tehokkaasti: www.bit.ly/CHEP-INEX-video

www.chep.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka