Suomalainen CH-Polymers etsii kestäviä ratkaisuja fossiilisten raaka-aineiden korvaamiseksi


2019 alusta käynnistynyt CH-Polymersin BIO-F -nimellä kulkeva projekti kuuluu Business Finlandin Bio and Circular Economy -ohjelmaan. Vuoteen 2021 kestävän hankkeen tavoitteena on öljypohjaisten raaka-aineiden korvaaminen biomateriaaleilla. Hanke koskee yrityksen kaikkia yksiköitä ja sen vetäjänä toimii Applikaatiojohtaja Päivi Miettinen.

Ratkaisuja monelle toimialalle

Yrityksellä on jo olemassa pakkauksissa yleisesti käytössä olevaa PE-muovia ja fluorokemikaaleja korvaamaan kehitettyjä tuotteita, jotka ovat osittain biopohjaisia. Näitä ratkaisuja pystytään käyttämään esimerkiksi kuppeihin ja pikaruokapakkauksiin, jolloin niistä saadaan biohajoavia. Bio-osuus tuotteessa voi olla jopa 50%.

CH-Polymersin kestävän kehityksen tuotteita on jo käytössä myös maali- ja kuitukangasteollisuudessa.

Eri aloilla on erilaiset vaatimukset ja määritelmät kestävän kehityksen materiaaleille. Tuote voi olla kompostoituva, biohajoava, kierrätettävä, sisältää biomateriaaleja tai sillä voi olla pienempi hiilijalanjälki.

Muovin korvaaminen on mahdollista materiaaleilla, joita saadaan esimerkiksi metsä- ja elintarviketeollisuuden sivuvirtatuotteena. ”Raaka-ainevaihtoehtoja on nyt jo kymmenisen, joista on tarkoitus testata ja kehittää potentiaalisimmat. Uskomme, että projektin loppuvaiheessa meillä on useita tuotteita, joita voidaan testata asiakkaiden kanssa. Me haluamme olla edelläkävijöitä uusien biotuotteiden kehittämisessä kohti kestävämmän kehityksen ratkaisuja”, Miettinen kertoo.

www.ch-polymers.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi