Cecilia Beretta – Rakkaudella Venetosta


Veronassa, Romeon & Julian rakkauden kaupungissa sijaitseva viinitalo Pasqua Vigneti e Cantine perustettiin vuonna 1925. Pasquan veljesten rakkaus Valpolicellaan oli avaintekijänä viinitalonsa sijaintia valittaessa. Samalla intohimolla ja rakkaudella ainutlaatuisten viinien valmistukseen ja viinin viljelykseen johdetaan taloa tänä päivänä jo kolmannessa sukupolvessa, jota edustavat sisarukset Riccardo, Alessandro, Cecilia ja Giovanni.

Pasqua on yksi Italian suurimpia yksityisiä perheyrityksiä. Heidän viinitarhansa sijaitsevat pääosin Veneton alueella Pohjois-Italiassa. Pasqualla kehitetään jatkuvasti tuotantomenetelmiä ja innovoidaan uutta, viininvalmistuksessa kunnioitetaan ympäristöä ja tuotannon kaikki prosessit ovatkin sertifioituja. Yrityksellä on kaksi tunnettua tuoteperhettä: Pasqua ja Cecilia Beretta.

Cecilia Berettan viinitila on Pasquan perheen ”jalokivi” ja se sijaitsee Valpolicella Classico -alueen sydämessä. Tilan päämääränä on valmistaa korkealaatuisia viinejä, joissa heijastuu Valpolicella ja Soave -alueiden historialliset perinteet ja persoonallisuus.

Täyteläisen ja ryhdikkään Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso Superioren täydelliset kumppanit ovat mm. riista ja perinteinen spaghetti bolognese.

Monikäyttöinen ja mehevä Cecilia Beretta ComeMe valmistetaan ainoastaan magnum pullossa, josta riittää viiniä suuremmallekin seurueelle. Kokeile esim. lihaisien makkaroiden kanssa. 

Brognoligosta Soave Classicon ala-alueelta tuleva tyylikäs Cecilia Beretta Brognoligo Soave Classico on runsaan aromikas, kevyen paahteinen ja raikkaan hapokas. Mainio viini kasvisruoille ja rasvaiselle kalalle.

Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso Superiore
49 € / 75 cl
39,48 € / 150 cl

Cecilia Beretta ComeMe
35,98 € / 150 cl

Cecilia Beretta Brognoligo Soave Classico
15,99 € / 75 cl

Jyrki Sukulan Hirvenliha ”Pannupihvi” 4 hengelle 

Hirvenliha ”pannupihvi”, anjovisvoi ja suppilovahvero-perunapuree

400 g hirvenjauhelihaa

100 g kermaa

50 g hienonnettua sipulia

1 kpl kananmuna

6 g   suolaa

          mustapippuria

          tuoreita timjaminlehtiä

Sekoita kaikki ainekset jääkaappikylminä yhteen, muotoile neljäksi samankokoiseksi palloksi vedellä kostutetuilla käsillä, paista miedolla lämmöllä voiöljyseoksessa.

Suppilovahvero-Perunapuree

600 g puikulaperunoita

100 g voita

1 dl    täysmaitoa

100 g suppilovahveroita

          suolaa

Pese perunat ja painele haarukalla kuoreen reikiä, kypsennä peruna kuorineen uunissa 160 asteessa. Halkaise perunat lämpöisinä ja kaiva kypsä peruna pois kuoresta lusikalla. Paseeraa siivilän läpi kattilaan.

Lisää joukkoon kuuma maito ja sulatetussa voissa freesatut hienonnetut suppilovahverot. Lisää suola.

Anjovisvoi

100 g  voita

6 kpl   italialaisia anjovisfileitä öljyssä

1 tl     kapriksia

1 kpl   valkosipulinkynsi

            suolaa

2 rkl    hienonnettua lehtipersiljaa

Hienonna veitsellä, erittäin hienoksi valkosipuli, anjovikset ja kaprikset ja kypsennä ne kattilassa miedolla lämmöllä pienessä määrässä voita.

Lisää kypsennetyt raaka-aineet lopun voin joukkoon lämpiminä ja vatkaa voi kevyeksi vaahdoksi. Lisää hienonnettu persilja.

Muotoile tuorekelmun sisällä pyöreäsi pötköksi ja jäähdytä jääkaapissa. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile kuuman pannupihvin päällä.

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika