Energia-alalla rakennetaan perustaa paremmalle huomiselle


Pyry Suomala tuli aikoinaan alalle opiskeltuaan energia- ja voimalaitostekniikkaa Satakunnan AMK:ssa. ”Halusin energia-alalle, koska tällä tekemisellä on merkittävä rooli ympäristön ja ilmastonmuutoksen saralla. Teknologinen kehitys ja seuraavan sukupolven palveluiden rakentaminen ei onnistu ilman korkealuokkaista sähköinfraa”, digitaalisia automaatioratkaisuja työssään kehittävä Suomala valottaa.

Sähkötekniikan DI Aino Huotari puolestaan liittyi vuoden vaihteessa Carunan suurjännitejakeluverkkotiimiin työskenneltyään sitä ennen useamman vuoden Energiavirastossa. ”Hakeuduin tänne päästäkseni näkemään sähköverkon käytännön rakentamista ja löysin täältä mielenkiintoani vastaavan työnkuvan”, Huotari kertoo. ”Carunassa houkutteli myös monipuoliset urapolut tulevaisuudessa.”

Caruna tarjoaakin henkilöstölleen aktiivisesti työkiertoa, jossa omaa osaamistaan voi laajentaa vertikaalisesti. ”Täällä on mahdollisuus saada haluamallaan tavalla haasteita ja mahdollisuuksia oppia lisää ammattilaisena ilman, että urautuu tiettyyn tekemiseen”, Suomala iloitsee.

”Tällä tekemisellä on merkittävä rooli ympäristön ja ilmastonmuutoksen saralla.”

Myös työnteon puitteet ovat kunnossa. Carunan modernin työelämän tarpeisiin rakennetut tilat löytyvät hyvien yhteyksien varrelta Espoon Leppävaarasta. ”Täällä on yhteisöllinen ja eteenpäin katsova työporukka, jonka kanssa on kiva tehdä töitä joka päivä”, Huotari lisää.

Caruna on profiloitunut sähköverkkotoimialan edelläkävijäksi ja yritys vahvisti tätä asemaa perustamalla äskettäin erillisen innovaatioyksikön. Yhtiö on vastikään rekrytoinut riveihinsä mm. palvelumuotoilijoita innovoimaan uusia tapoja asiakkuuksien hoitamiseen.

”Muutos ajattelutavoissamme on ollut valtava sen yhdeksän vuoden aikana, mitä itse olen ollut yrityksessä”, Suomala summailee ja antaa esimerkin: ”kun aikoinaan asiakkaitamme olivat käyttöpaikat ja sähkömittarit, nyt keskiössä on asiakaslähtöisten palveluiden kehittäminen.”

www.caruna.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä