Business Intelligence -ratkaisujen puutteet taklannut kasvuyritys on vakuuttanut asiakkaansa


Business Intelligence -ratkaisujen ostajan ja konsultin roolissa tahoillaan olleet Simo ja Noora Vesterinen kokivat muutama vuosi sitten, että markkinoilta ei löytynyt heidän tarpeitaan täyttävää BI-ratkaisua. Siitä ajatuksesta alkoi Visionbay Solutionsin tarina.

”Molemmilla oli työssään sama haaste, että silloin tarjolla olleilla BI-ratkaisuilla ei saatu haluttuja tuloksia aikaan. Perustimme yrityksen ja aloimme rakentaa palvelua, jollaista kaipasimme itse aiemmin”, Simo Vesterinen muistelee.

Visionbay Solutionsin itse kehittämä tiedolla johtamisen ratkaisu Huubia on täyttänyt markkinoilla aukon isojen toimittajien raskaina projekteina rakennettavien BI-ratkaisujen ja pistemäisten visualisointiratkaisujen välissä.

”Isot projektit määritellään etukäteen täyttämään tietyt vaatimukset, mutta kuka pystyy tässä hetkessä täsmällisesti sanomaan, millaisia tarpeita heillä on datan suhteen esimerkiksi vuoden päästä?”, Simo Vesterinen haastaa.

”Moni kaipaa lisää BI-ratkaisultaan, mutta eivät osaa sanoittaa, mitä se on. Me tarjoamme heille dynaamisen ja organisaation kehityksen mukana elävän ratkaisun. Mikään ei ole siinä kiveen hakattua vaan se tarjoaa aina tarpeen mukaista tietoa toiminnasta.”

Visionbayn BI-filosofiassa on kolme kantavaa tekijää: datan haltuun ottaminen, sen jalostaminen tiedoksi ja tiedolla toimiminen.

”Meille Business Intelligencessa kyse on siitä, kuinka kerättyä tietoa voidaan hyödyntää organisaation johtamisessa pitkällä aikavälillä. Siitä, miten luotettavasti kerätyn datan avulla voidaan suunnitella ja ennustaa liiketoimintaa pelkän nykytilan visualisoinnin sijaan – tätä me tarjoamme asiakkaillemme.”

”Me myymme pelkän teknologian sijaan filosofiaa, jonka avulla yritykset ymmärtävät miten tietoa voidaan parhaimmillaan valjastaa hyötykäyttöön ja palvelua, jonka avulla tietolähteistä saadaan maksimaalinen hyöty irti”, Noora Vesterinen jatkaa.

”Ratkaisumme avulla kukin voi katsoa yrityksen liiketoimintaa oman vastuualueensa näkökulmasta ja saada siitä omassa roolissaan kaipaamansa tietoa.”

”Ratkaisumme avulla kukin voi katsoa yrityksen liiketoimintaa oman vastuualueensa näkökulmasta ja saada siitä omassa roolissaan kaipaamansa tietoa.”

Visionbay huolehtii asiakkaan BI-prosessin toimivuudesta ja ratkaisun elinkaaresta jatkuvana palveluna. ”Meille aikoinaan hymähdettiin, kun kerroimme lähtevämme haastamaan alamme isot pelurit nopeasti käyttöönotettavalla, kustannustehokkaalla ja muokattavalla BI-ratkaisulla. Nyt olemme siinä pisteessä, että meillä on jo pitkä lista tunnettuja referenssiasiakkaita valmiina suosittelemaan meitä”, Vesteriset summaavat.

www.visionbay.fi

Jaa tämä artikkeli


Yrityspalvelut