Business Finland on kasvuhakuisten yritysten tärkein kumppani


Business Finland on kasvuhakuisten ja uudistumaan pyrkivien yritysten tärkein julkisen sektorin kumppani sekä rahoitus- ja asiantuntijapalvelujen tarjoaja. Autamme vuosittain tuhansia suomalaisyrityksiä uusille markkinoille; nopeammin, tehokkaammin ja tuloksekkaammin.

Business Finlandin ainutlaatuisen aseman yksi kulmakivistä on se, että tunnemme sekä suomalaisyritysten tarjoaman että maailman markkinoiden mahdollisuudet. Meillä on yli 160 ihmistä 40 toimistossa eri puolilla maailmaa. He toimivat maailmalla Suomen silminä korvina, ja luotaavat koko ajan yrityksille uusia mahdollisuuksia. Heidän kauttaan avautuvat myös paikalliset verkostot ja elintärkeät kontaktit.

Koronakriisin iskettyä täydellä voimalla, Business Finland oli ensimmäisten joukossa yritysten tukena. Työtä tehtiin suurella sydämellä; uudet rahoituspalvelut valmisteltiin ja avattiin asiakkaille alle viikossa.

Korona on muuttanut myös tapaa, jolla kohtaamme toisemme ja asiakkaamme. Tällä hetkellä kasvokkaiset kohtaamiset on korvattu virtuaalisilla tapaamisilla, ja myös viennin edistämistoimet ovat muuttuneet osin virtuaalisiksi; satoja suomalaisyrityksiä on ollut mukana Business Finlandin alustoilla kontaktoimassa mahdollisia uusia asiakkaita. Tämä on ollut myös varsin menestyksekästä; tuhansia asiakasyrityksiä eri puolilta maailmaa on tavoitettu ja suomalainen tarjoama tehty tutuksi.

Nyt on aika kääntää katse pandemian jälkeiseen aikaan, ja varmistaa se, että uuden arjen koittaessa suomalaisyritykset ovat parhaassa iskussa. Tähän liittyen vielä muutama vinkki siitä, mihin uusille markkinoille tähyillessä kannattaa huomio kiinnittää:

  • Suunnittele huolella, miten aioit tilanteen normalisoituessa toimia.
  • Mieti tarkkaan, mitkä markkinat ja mitkä kontaktit ovat sinulle ne ensisijaiset, mitkä toissijaiset.
  • Muista fokus ja suunnitelmallisuus, häröillenkin saa hien pintaan, mutta se harvoin johtaa mihinkään.
  • Ja lopuksi – pidä silmät auki; ensimmäinen markkinalla voittaa.

Risto Vuohelainen
Executive Director, Business Finland Oy

Jaa tämä artikkeli


Bisnes