Fokuksessa verkkokaupan asiakastoimitukset


Bookit on mobiiliteknologian edelläkävijäyritys, joka on kehittänyt ja patentoinut 2000-luvun alusta lähtien lukuisia mobiiliviestinnän helppokäyttöisyyttä parantavia ratkaisuja. Useat kotimaiset ja kansainväliset yritykset hyödyntävät Bookitin teknologiaa omissa palveluissaan.

”Verkkokaupan logistiikan palveluilla olemme jo onnistuneet vähentämään asiakkaittemme verkkokaupan jakelukustannuksia 20–30 % optimoimalla ajoreittejä ja parantamalla kuluttajakommunikaatiota viestipalvelulla, jolla voidaan varmistaa asiakkaan olevan vastaanottamassa toimitusta”, kertoo BookIT Finland Oy:n toimitusjohtaja Peter Klenberg. Hänet tunnetaan logistiikka-alan tiennäyttäjänä.

Last Mile Delivery Solutions

Seuraava stepin vaikuttavuus on maailmanlaajuisesti merkittävä. Bookitin johdolla italialaisten yhteistyökumppaneiden, FiatChryslerin ja Fondazione Bruno Kessler FBK:n, sekä EU-innovaatiorahoituksen avulla kehitetään teknologiaratkaisu, jolla logistiikan toimitusketjujen loppuasiakaspään kuljetusten automatisaatio ja virtaviivaisuus saadaan aivan uudelle tasolle. Näin vaikutetaan paitsi jakelukustannuksiin, myös ekologisuuteen. Lisäksi mahdollistetaan merkittävästi positiivisempi loppuasiakaskokemus.

”Tavoitteena on tuoda markkinoille alusta, johon asiakkaat eri puolilta maailmaa voivat rakentaa paikallisen älykkään jakeluverkostonsa.”

Vuoden alusta käynnistyvä Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) EIT Digital -innovointiyhteisön Smart Delivery Network for Urban Areas (SDN) -hankkeen vetovastuu on Bookitilla. Tuotekehitysinvestointi on Bookitille erittäin merkittävä ja se on uusi askel Bookitin kansainvälistymisstragiassa.

”Tavoitteena on kaupallistaa teknologiaa integroimalla partnereiden innovaatioita yhteen ja tuoda markkinoille alusta, johon asiakkaat eri puolilta maailmaa voivat rakentaa paikallisen älykkään jakeluverkostonsa”, kuvailee hanketta vetävä BookIT Finland Oy:n operatiivinen johtaja Akif Ali.

Hankkeessa huomioidaan jakeluautoteknologian osalta myös ympäristöystävällisyys. ”Kuljetusautot toimivat kaasulla tai sähköllä ja ne muodostavat keskenään kytketyn tekoälyverkon sijaintipaikannustietoineen.  Järjestelmä sisältää reaaliaikaisen tiedonkeruun ja tiedonvälityksen liikenteen sujumisesta ja ruuhkista. Tietoa käytetään reaaliaikaiseen reittioptimointiin”, Ali lisää.

”Bookit investoi voimakkaasti seuraavan sukupolven jakeluratkaisuihin, joista edellä mainitun lisäksi esimerkkinä myös Smart Mile Solutions B.V.:n kanssa tehtävä yhteistyö, jossa kehityskohteena on avoin noutopisteverkosto”, Klenberg valottaa.

Verkkokaupan kasvaessa myös tuotepalautusten virtaviivaistamisen merkitys lisääntyy. ”Siihenkin kehitämme jo uusia ratkaisuja”, kaksikko paljastaa.

www.bookit.net

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Yrityspalvelut