BoKlok rakentaa vastuullisesti viihtyisiä ja toimivia asuntoja


 Suomessa Skanskan valmistamat BoKlok-asunnot ovat ottaneet paikkansa pääkaupunkiseudulla, jossa on tarvetta kohtuuhintaiselle asumiselle. BoKlok-koteja on valmistunut viime vuosina Tuusulaan, Keravalle ja Vantaalle, ja uusia kohteita on tällä hetkellä suunnitteilla Helsinkiin, Espooseen ja Turkuun. 

”BoKlok-asunnot rakennetaan erittäin kustannustehokkaasti, mikä näkyy asiakkaalle edullisempana hintana. Asumisneliöt ja -kustannukset optimoidaan tarkasti. Hukkatila minimoidaan ja energiansäästö maksimoidaan. Hyvällä kokonaissuunnittelulla BoKlok-asuntoyhtiöt ovat toimivia ja viihtyisiä sekä ympäristötehokkaita”, kiteyttää asiakasvastaava Merja Långvik BoKlokilta.

Vastuullisuuden huomioiminen arjessa onnistuu myös asukkailta entistä helpommin. ”Kierrättäminen tehdään mahdollisimman helpoksi, sisäpihan yhteissauna säästää energiaa ja sisäpihoilla voi toteuttaa pienimuotoista oman ruoan viljelyä. Tämä lisää myös yhteisöllisyyttä”, Merja lisää.

”BoKlok-koteja rakennetaan turvallisiin ympäristöihin, joissa on hyvä elää toimivaa ja viihtyisää perusarkea”

BoKlokin asuntoyhtiöt ovat pääosin muodostuneet kaksikerroksista luhtitaloista. ”Viime vuonna valmistui ensimmäinen 5-kerroksinen puutalomme ja seuraava on juuri valmistumassa Keravalle. Puurakentaminen on kasvava trendi. Se kiinnostaa niin kuntia, joilla on omat tavoitteensa alueen hiilipäästöihin liittyen, kuin itse asukkaitakin”, Merja kertoo.

BoKlok-asukkaat arvostavat talojen lämmintä henkeä, pientalomaisuutta, rauhallista ympäristöä sekä ilman omaa autoa toimivia liikenneyhteyksiä työpaikalle ja arjen peruspalveluihin. ”BoKlokin kohtuuhintaisuus mahdollistaa upouuden kodin hankkimisen ´tavallisille ihmisille´”, Merja iloitsee. 

Koronan myötä toimivan työtilan merkitys kotona on selvästi kasvanut. ”Tuusulan BoKlok-kohteemme taloyhtiön yhteistilaan sisustettu etätyötila onkin saanut paljon kiitosta”, Merja lisää.

 BoKlok on Skanskan ja IKEAn yhteinen konsepti

BoKlok on erilainen asumisen konsepti, jonka ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA. ”Yhdessä rakennamme fiksuja koteja ihmisille, jotka haluavat asua hyvin omassa kodissaan niin, että rahaa riittää muuhunkin”, kertoo Ikealta Interior Design Manager Pia Hellakoski.

BoKlokin ja IKEAn yhteistyö on ollut luontevaa, sillä molemmille ympäristöasiat ja sujuva arki ovat ykkösasioita. ”IKEAlla on tavoitteena vuoteen 2030 mennessä, että 100 % tuotteistamme on kierrätettäviä ja että kaikki käyttämämme materiaali on uusiutuvaa tai kierrätettävää. Esimerkiksi BoKlok-kotien IKEA-keittiöiden Kungsbacka-oven muovipinnoite on PET-muovia. Se on maailman kierrätetyin muovi”, Pia lisää.

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus