BMW toimii edelläkävijänä autokannan sähköistämisessä – kuluttajille yksityisleasing on huoleton tapa siirtyä ladattavaan autoon


Suomen henkilöautomarkkinoista viime vuonna ennätysosuuden ottanut BMW näkee menestystekijöikseen malliston hyvän kehityksen ja aikaiset investoinnit ladattaviin vaihtoehtoihin. Yrityksessä nähdään, että yksityisleasingin rooli kasvaa käyttövoimamurroksen yhteydessä. 

Autoalalla eletään vahvaa muutoskautta, kun perinteisistä polttoaineista siirrytään hybridien kautta täyssähköisin ajoneuvoihin. 

”Leasing on äärimmäisen hyvä ratkaisu, joka tuo huolettomuutta sekä ennakoitavuutta autoiluun tämän murroksen keskellä”, aloittaa BMW Financial Servicesin maajohtaja Jussi Sutinen. 

Tekniikka kehittyy nyt nopeasti ja esimerkiksi hybridimallit saatetaan mieltää välivaiheen valinnoiksi. Leasingin avulla uutta teknologiaa pääsee käyttämään ilman suurta rahallista kertapanostusta. BMW:llä leasingmallisto keskittyykin ladattaviin autoihin. 

”Tarkoituksenamme on tuoda ladattava mallisto helpolla hankintatavalla kaikkien saataville. Uskomme, että tällä yhdistelmällä meillä on hyvät mahdollisuudet kasvaa leasingmarkkinassa”, Sutinen kuvailee. 

BMW:llä leasing nähdään tulevaisuudentuotteena, joka ottaa yhä enemmän jalansijaa markkinassa. Vaikka leasingin osuus kokonaismarkkinasta on vielä melko pieni, BMW:n vuosimyynneissä sen rooli on Sutisen mukaan jo merkittävä. 

”Itse uskon, että halu omistaa auto vähenee jatkossa, varsinkin nuorempi sukupolvi on tottunut tekemään hankintansa kuukausihinnoittelulla. Lisäksi monia houkuttelee se, että yksityisleasing on meillä kokonaispalvelu, jossa huolehdimme myös esimerkiksi huollot, normaalista kulumisesta aiheutuneet tekniset korjaukset, kesä- sekä talvirenkaat vaihtoineen ja katsastukset.” 

BMW:n malliston kehitys ohjaa kasvua 

BMW toimii edelläkävijänä malliston sähköistämisessä ja investointeja tähän on tehty jo aikaisessa vaiheessa. Tähän syynä ovat esimerkiksi asema kestävän kehityksen puolesta puhujana. Sutisen mukaan merkittävää malliston suunnittelussa on, että se ei perustu vanhan malliston sähköistämiseen. 

”BMW tekee täysin uusia malleja, joiden rakenteet suunnitellaan sähkökäyttöisyyttä varten. Sitä kautta voidaan luoda täysin uutta designia, kehittää pitkiä toimintasäteitä sekä nopeita latauksia. Odotamme malliston kehitystä myös jatkossa innolla”, Sutinen kuvailee. 

Malliston kiinnostavuus näkyy myös yrityksen kaupallisessa menestyksessä. Vuonna 2021 BMW:n osuus henkilöautomarkkinoilla nousi viiteen prosenttiin ja ensirekisteröintien määrä lisääntyi yhdellätoista prosentilla. Ladattavat autot ovat suuri osa kasvutarinaa, niiden osuus kasvoi 66,1 prosenttiin kokonaisrekisteröinneistä. 

Korkeat odotukset uusista täyssähköisistä malleista 

Jatkon kasvua siivittämään BMW on lanseerannut uudet iX-, i4 M50-, i4 eDrive40-täyssähköautot. Näissä malleissa nähdään hyvin yrityksen tekemät satsaukset tulevaisuuden teknologioihin, joilla esimerkiksi autojen toimintasäteet on saatu poikkeuksellisen pitkiksi. 

BMW iX on yrityksen lippulaivamalli, täyssähköinen neliveto, jonka vetopaino on jopa 2500 kg. Erityinen ylpeydenaihe on se, että se sai korkeimman arvosanan kaikissa kategorioissa ja täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä. 

BMW i4, neliovinen Gran Coupé on urheilullinen, tilava ja vastuullinen auto, jossa coupén eleganssi kohtaa neliovisten mallien käytännöllisyyden ja toiminnallisuuden. BMW i4 M50 sen sijaan yhdistää BMW i:n ja BMW M:n upeat ominaisuudet innovatiivisesti. 

”Mielestämme nämä automallit edustavat BMW:tä parhaimmillaan, lisättynä tämän ajan käyttövoimalla. Uskomme, että tämä resepti tekee malleista äärimmäisen haluttuja ja pitkäikäisiä”, Sutinen summaa. 

Tutustu tarkemmin: www.bmw.fi

Jaa tämä artikkeli


Edelläkävijät