BMW nousi autoalan vastuullisimmaksi valmistajaksi – Vastuullisuus konkretisoituu uudessa BMW iX -mallissa


BMW nousi autoalan vastuullisimmaksi valmistajaksi Dow Jonesin Sustainability Indices -indeksissä vuonna 2020. BMW myös asetti ensimmäisten joukossa konkreettisia hiilidioksiditavoitteita toimitusketjulleen. Jatkossa se saavuttaa suuren osan toimittajaverkostonsa päästötavoitteista aurinkoenergialla tuotetulla alumiinilla. 

Vuonna 2020 arvioitiin yhteensä 39 autoteollisuuden yritystä. Tulokset osoittivat, että BMW on parantanut vastuullisuuttaan kaikilla kolmella arviointialueella (hallinto ja talous, ympäristö, sosiaalinen ulottuvuus). 

BMW:llä ilmastonmuutoksen torjuntaan ja resurssien käyttöön suhtaudutaan vakavasti, sillä niiden uskotaan ratkaisevan yhteiskuntamme ja BMW:n tulevaisuuden. Tästä syystä BMW:llä on tehty kestävyydestä ja resurssitehokkuudesta liiketoiminnan ydintä ja tämä lähestymistapa on omaksuttu kaikissa toiminnoissa. 

BMW:n nykyinen johtoasema Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä heijastaa jatkuvia parannustoimenpiteitä, joita yritys on jo toteuttanut viime vuosina. Esimerkiksi kansainvälisessä tuotantoverkossaan BMW on vähentänyt energiankulutusta 40 prosenttia tuotettua ajoneuvoa kohti ja hiilidioksidipäästöjä noin 70 prosenttia vuodesta 2006 lähtien. 

Kaikki tuotantolaitokset hankkivat käyttämänsä sähkön yksinomaan uusiutuvista lähteistä. BMW on vähentänyt myös Euroopassa myytyjen uusien ajoneuvojensa hiilidioksidipäästöjä noin 42 prosenttia vuosien 1995 ja 2019 välillä. Yhtiö on rakentanut järjestelmällisesti korkeat ympäristö- ja sosiaaliset standardit toimitusketjunsa hallinnalle ja on alalla johtoasemassa. Lisäksi BMW sijoittaa uuteen vähähiiliseen teräksen tuotantomenetelmään: kun uudessa prosessissa käytetään uusiutuvaa energiaa, terästä voidaan tuottaa hiilettömästi. 

Nyt BMW on ottamassa seuraavia askelia ilmastonmuutoksen torjunnassa ja kohti vastuullista resurssien hallintaa. Se esitteli heinäkuussa uuden strategisen suunnan kestävään kehitykseen. 

Yhtiö asettaa itselleen selkeät tavoitteet hiilidioksidipäästöjen vähentämiselle vuoteen 2030 asti. Uutta on, että nämä tavoitteet

ulottuvat ensimmäistä kertaa koko ajoneuvon elinkaareen, toimitusketjusta tuotantoon käyttövaiheen loppuun asti. Tavoitteena on vähentää ajoneuvokohtaisia hiilidioksidipäästöjä vähintään kolmanneksella. 

VASTUULLISUUS KONKRETISOITUU UUDESSA BMW IX -MALLISSA

BMW iX on ensimmäinen uuden sukupolven alustalle rakennettu malli, jossa muotoilu, vastuullisuus, ajamisen nautinto, monipuolisuus ja luksus saavat uuden tulkinnan. Uutuuksilla BMW:n valikoima kasvaa 24 ladattavaan malliin. 

Viime marraskuussa julkistettu BMW iX on tuotantoversio viime vuonna paljastetusta iNEXT-konseptiautosta. Uusien iX xDrive40- ja iX xDrive50 -mallien sarjatuotanto käynnistyy kesän jälkeen. 

BMW iX -malli yhdistää sähköisen voimalinjan, teknologiset innovaatiot ja vastuullisen arvoketjun. Raaka-aineiden eettinen hankinta, uusiutuvan energian käyttö tuotannossa ja kierrätettyjen materiaalien laaja käyttö tekevät uuden BMW iX:n hiilijalanjäljestä huomattavasti pienemmän kuin aiemmissa SAV (Sports Activity Vehicle) -malleissa. 

www.bmw.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä