Treenitunti rakentaa työhyvinvointia Björn Borgilla


On perjantai ja kello lyö 11. Björn Borgin työntekijät konsernijohtajasta vaateliikkeiden myyjiin pistävät jalat liikkeelle ja sykkeen nousemaan. Seuraavan tunnin liikkeet ovat suljettuina ja konttorien työkoneet lepotilassa.

Björn Borgin myyntijohtaja Ove Asplundin mukaan lajit ovat vapaasti valittavissa ja liikkua voi yksin tai porukassa. Oleellista on, että tekeminen kohottaa kuntoa. Vuonna 2014 käynnistyneet perjantaiset treenitunnit lasketaan työajaksi ja sen aiheuttamat kulut maksaa työnantaja.

Asplund näkee liikunnallisuuden olevan keskeinen osa Björn Borgin urheilubrändiä. Henkilöstöltä ei kuitenkaan vaadita huippuurheilijan statusta. Riittää, että työntekijät ovat motivoituneita liikkumaan ja kehittämään omaa kuntoaan. Jokainen työntekijä miettii personal trainerin ohjauksessa itselleen sopivat liikuntatavoitteet. Niiden saavuttamista seurataan kuntotesteillä kahdesti vuodessa.

”Tavoitteellisuus ja pyrkimys kehittymiseen kuuluvat kulttuuriimme. Tämä pätee myös liikkumiseen. Viidessä vuodessa henkilöstömme fyysinen toimintakyky on parantunut 300 prosenttia. Tämä on upea juttu, sillä hyvä fyysinen kunto vaikuttaa suoraan työsuoritukseen”, Asplund iloitsee.

Björn Borgin vuonna 1984 perustama yritys on kasvanut reilussa kolmessa vuosikymmenessä pörssiyhtiöksi, jolla on toimintaa Pohjoismaissa, Benelux-maissa, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Monille brändi on tuttu laadukkaista alusvaatteista. Nykyään repertuaariin kuuluu kuitenkin myös laaja valikoima tasokkaita urheilu- ja vapaa-ajanvaatteita miehille, naisille ja lapsille.

”Satsaamme vahvasti luonnonmukaisiin ja kierrätysmateriaaleihin. Jo yli puolet tuotteistamme on tehty kierrätetystä polyesteristä tai 100-prosenttisesta puuvillasta. Sukkien materiaalina käytämme paljon bambua”, Asplund kertoo.

www.bjornborg.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi Kauneus ja terveys Terveys