Bitfactorin yrityskulttuuri rakentuu yksilöiden huomioimiselle


Digitaalisten palvelujen asiantuntijayritys Bitfactor haluaa tehdä töitä ihmiset edellä. Palkitsevien työtehtävien ja hyvän keskustelukulttuurin yhdistelmällä houkutellaan alan parhaita tekijöitä.

Vuonna 2013 perustettu 170 hengen Bitfactor lähti liikkeelle ajatuksesta luoda työpaikka, jonne olisi mukavaa tulla töihin. Yritys on alusta asti viljellyt yrityskulttuuria, jossa ihmisten yksilöllinen huomioiminen on keskiössä. 

“Lähdemme siitä, että jokaiselle tulee tarjota riittävän haastavia työtehtäviä, jotta työ palkitsee ja tuntuu merkitykselliseltä”, kertoo yrityksen Design Director Lasse Lakela. 

Yksilöllisyys näkyy myös työntekijöiden kokonaistilanteen ymmärryksenä.

“Keskustelemme paljon vapaa-ajan ja työn balanssista ja huomioimme esimerkiksi sen, että osalla on perheessä pieniä lapsia”, Lakela jatkaa.

Keskusteluyhteyden ylläpitäminen on tärkeää, jotta jokaisen työntekijän tarpeet tiedetään. 

“Kun keskusteluyhteys on molemmin puolin avoin ja luottamuksellinen, pysymme kärryillä työntekijöiden tarpeista ja pystymme reagoimaan niihin tarvittaessa nopeasti”, mainitsee Olivia Kumpulainen, Bitfactorin People and Culture Specialist.

Joustavuutta ja vapautta vaikuttaa

Lakelan mukaan Bitfactorin ideologiana on vastuun ja vapauden yhdistelmä. Tämä näkyy esimerkiksi mahdollisuutena tehdä töitä aika- ja paikkariippumattomasti sekä laajoina vaikutusmahdollisuuksina. 

“Kasvavana yrityksenä meillä pääsee vaikuttamaan myös sisäisiin prosesseihin ja monet aloitteet lähtevät suoraan työntekijöiltämme. Esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselymme on toteutettu työntekijälähtöisesti.”

Työyhteisön merkitys yrityksessä on suuri. Kukaan ei jää töiden kanssa yksin, vaan saa tiimin tuen taakseen. Yhteishenki nousee arvostettavaksi asiaksi myös vuosittain toteutettavassa työntekijäkyselyssä. 

“Olemme hyvin ammattitaitoinen yhteisö, joka tarjoaa haasteita ja onnistumisia. Meille on tärkeää tukea jokaista”, Kumpulainen toteaa. 

Bitfactor kasvaa ja aloittaa jatkuvasti uusia projekteja, siksi myös uusien asiantuntijoiden haku on käynnissä koko ajan. 

“Haemme tekijöitä kaikkiin kolmeen pääliiketoiminta-alueeseemme; dataan, designiin ja teknologiaan. Toivomme avoimin mielin asioihin suhtautuvia ihmisiä, jotka kysyvät ja kyseenalaistavat rutiineja, mutta ovat myös valmiita oppimaan kollegoilta”, Lakela päättää.

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi