MONIPUOLISTA RUOANLAITTOA KAMADO-GRILLILLÄ


Moni ajattelee, että hiiligrillin käyttö on hidasta, hankalaa ja suhtautuu epäilevästi hiiligrillaukseen. Todellisuudessa laadukkaan hiiligrillin käyttö on helppoa ja ruoan maku on aivan omaa luokkaansa.

”Itsellenikin Big Green Egg oli ahaa-elämys grillauksen helppouden ja makumaailman suhteen. Kokemattomampikin grillaaja onnistuu helposti Big Green Eggillä. Hiilet antavat ruokaan oman erinomaisen lisämaun ja grilli on todella monipuolinen”, Ari Toivonen Suomen Sähkötuonnilta sanoo.

Big Green Eggin idean juuret ovat 3000 vuoden takana Japanissa ja pari sataa vuotta sitten idea tuotiin ensin Yhdysvaltoihin ja sieltä eteenpäin muualle maailmaan. Ensimmäinen Big Green Egg tuotemerkin kamado-grilli tuli markkinoille 1974.

”Big Green Egg on valmistettu laadukkaasta keramiikasta, joka pitää lämmön tasaisena. Keramiikka heijastaa lämpöä, jolloin syntyy ilmavirtaus, joka tekee ruoka-aineksista erityisen mehukkaita kasviksia unohtamatta”, Toivonen kertoo.

Grillin lämpötilaa on helppo säätää ilmankierron avulla asteen tarkkuudella 70-400 asteeseen. Mitä enemmän ilma kiertää, sitä lämpimämmäksi grilli kuumenee, ja lämpötila pysyy halutulla tasolla. Big Green Eggillä voi grillata mainiosti ympäri vuoden, sillä se ei hätkähdä kovastakaan tuulesta tai pakkasesta. Toivonen kertoo, että jopa joulukinkun valmistus kovallakin pakkasella onnistuu mainiosti.

”Big Green Eggissä käytettävä pinnoite on sama kuin NASAn avaruussukkuloissa. Keraamisille osille on elinikäinen takuu eli grilli on myös ekologinen vaihtoehto.”

”KERAAMISILLE OSILLE ON ELINIKÄINEN TAKUU ELI GRILLI ON MYÖS EKOLOGINEN VAIHTOEHTO.”

Big Green Egg sopii erityisen hyvin hitaaseen ruoan valmistamiseen kuten ribbseille tai pulled porkille. Korkean lämpötilan ansiosta sillä valmistuu myös erinomaiset pizzat ja grilliä voi myös käyttää leivontaan leivinuunin tapaan. Big Green Eggillä voi myös savustaa, hauduttaa ja jopa höyryttää. Grilliin on saatavana paljon lisätarvikkeita, jotka monipuolistavat käyttöä entisestään. Big Green Egg grillejä on saatavilla seitsemää eri kokoa jokaisen omaan tarpeeseen.

Myös sytytys ja puhdistus on helppoa. Hiilet sytytetään yhdellä sytytyspalalla ja hiillos on valmis 15 minuutissa. Hiilet voidaan sammuttaa tukahduttamalla ja samoilla hiilillä voi grillata jopa neljä kertaa. Puhdistus onnistuu kätevästi pyrolyysin avulla, sillä kova lämpötila polttaa kaiken pois.

Lue lisää: biggreenegg.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli