Bermannon 360-konsepti yhdistää betonilattiaurakan eri osa-alueet saumattomaksi kokonaisuudeksi


Betonilattiat valmistuvat ja pysyvät kunnossa suunnittelijan, materiaalitoimittajan, betonoijan, pintakäsittelijän, pinnoittajan sekä elinkaari- ja ylläpitopalvelujen tuottajan yhteistyönä. Bermanto lähti vuonna 2016 yritysfuusiolla sekä -ostoilla yhdistämään eri osa-alueet niin, että rakennuttaja saa yhden koko betonilattiatoteutuksesta vastaavan kumppanin. 

Osiin pilkotun betonilattiaurakan haasteita ovat muun muassa informaatiokatkokset sekä erot toteutus- ja toimintatavoissa eri urakoitsijoiden välillä. Urakoitsijoiden rajapintoihin jäävät niin sanotut ”ei kenenkään työt’’ taas hidastavat projektia ja tuovat lisäkustannuksia. 

”Ymmärsimme, että saavutettava kokonaisnäkymä ja -kontrolli toteutuksiin tuovat asiakkaillemme merkittäviä talouteen, projektinhallintaan sekä lopputuloksen laatuun liittyviä etuja. Yhden tarjouksen sekä yhden kumppanin periaatteilla otamme kokonaisvastuun toteutuksista ainoana toimijana Suomessa’’, Bermannon toimitusjohtaja Teemu Turunen linjaa. 

Betonilattiaprojektien suorat kustannukset tilaajalle ovat suurimmissa kohteissa jopa miljoonia euroja. Urakan kesto voi vaihdella eri toteutustapojen välillä aina viikoista kuukausiin. Lattian merkitys on Turusen mukaan yllättävän keskeinen tekijä myös kiinteistön yleisvaikutelmassa sekä käytettävyydessä. 

”Lattia on koko kiinteistön näkyvin ja kulutetuin pinta. Jos lattiaurakka joudutaan uusimaan vaikkapa suunnittelu- tai toteutusvirheen johdosta, on koko tila kiinni. Jos lattiapinnan kanssa tulee ongelma, voi olla, että esimerkiksi automaattitrukit eivät pysty toteuttamaan tehtäväänsä’’, Bermannon toimitusjohtaja Teemu Turunen jatkaa. 

Koko toimitusketjun kattava osaaminen edistää sekä Turusen että design-betonilattiatoteutuksista vastaavan talossa jo kaksi vuosikymmentä toimineen Ari Simolan mukaan tietotaidon karttumista niin, että eri osa-alueet vahvistavat toisiaan. Tämä tieto on arvokasta heti projektin alkuvaiheessa. 

”Esimerkiksi arkkitehdit kysyvät meiltä, miten vaikkapa tietyt materiaalivalinnat käyttäytyvät tietyissä käyttökohteissa. Vastaamme ja autamme eri sidosryhmiä mielellämme. Toimitamme myös yksittäisiä urakan osa-alueita, kuten materiaaleja, joissa kokonaisosaaminen on myös hyödyksi’’, Ari Simola kertoo. 

Design-betonilattiat ovat kasvava trendi julkis-, koulu- ja liiketiloissa. Niillä saavutetaan jopa täysin uniikkia elävyyttä ja näyttävyyttä – ilman että lattian teknisistä ominaisuuksista tai käytettävyydestä tarvitsee tinkiä. Design yleistyy myös korjausrakentamisen kohteissa. Vanhan lattian hiominen, päällystäminen sekä kuviointi ovat niissä osa keinovalikoimaa. 

”Mitoitamme kaikki ratkaisut asiakkaidemme tarpeisiin sopivaksi. Iso osa läpi elinkaaren syntyvistä betonilattian eduista tulee nimenomaan siitä, että tuodaan oikea ratkaisu oikeaan paikkaan – myös arkkitehdin ja suunnittelijan visiota kunnioittaen’’, Simola lopettaa. 

Bermanto Oy 

  • Liikevaihto noin 18,5 miljoonaa euroa 
  • Perustettu 2016, jolloin Lattia- Miredex Oy, Piimat Oy ja Dyny Oy yhdistyivät ja Betomix Oy:n lattialiiketoiminta ostettiin osaksi liiketoimintaa. 
  • Kesällä 2017 Etelä- Suomen imubetoni Oy ja vuonna 2018 Nanten Oy:n pinnoitusurakointi sekä BLG Betonilattiat Oy ostettiin osaksi Bermantoa. 
  • Vuonna 2018 Betoniteollisuus Ry valitsi Amos Rexin vuoden betonirakenteeksi ja ensimmäisen kerran myös betonilattiaurakoitsija palkittiin 

Bermannon toteuttamia kohteita ovat muun muassa: Amos Rex Helsingin ydinkeskustassa, Keskon Pääkonttori Helsingin Kalasatamassa (kuvassa), Länsiterminaali 2 Helsinki- Vantaan lentoasemalla, Opinmäen koulu Espoossa sekä useampi Hämeenlinnan moreeni -yritys- ja teollisuusalueella sijaitsevista kiinteistöistä. 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021