Kehosi kaipaa hyvää rasvaa


Rasva on elimistön polttoaine, jota tarvitaan tärkeiden vitamiinien imeytymiseen, solujen rakennusaineeksi ja aineenvaihdunnan ohjaamiseen. Sydänmerkillä varustetut tuotteet sisältävät hyvälaatuista, hyvinvointia edistävää rasvaa.

Ruoan rasvasta vähintään 2/3 pitäisi olla hyvää eli pehmeää rasvaa. Sitä saamme rasvaisten kalojen lisäksi kasviöljyistä, kuten rypsi- ja oliiviöljystä, pähkinöistä, manteleista ja avokadosta, Becel -margariinista, -kasvirasvalevitteistä sekä -ruoanvalmistusrasvoista.

Monityydyttymättömien omega-3 ja omega-6-rasvahappojen terveyshyödyistä – kolesterolitasojen pitämisestä normaalina, sydämen terveydestä ja hyvästä ihosta – puhutaan paljon. Tasapainoiseen ruokavalioon suositellaan, kalalajeja vaihdellen, rasvaista kalaa 2–3 kertaa viikossa sekä päivittäiseen käyttöön leivän päälle, salaattikastikkeisiin ja ruoanvalmistukseen kasviöljypohjaisia levitteitä, juoksevia kasviöljyvalmisteita ja kasviöljyjä.

Becel -tuotteet valmistetaan kasviöljyistä, jotka sisältävät luontaisesti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Siksi ne ovat erinomaisia välttämättömien rasvahappojen lähteitä ja niiden käytön avulla on helppo varmistaa riittävä hyvien rasvojen saanti ja kolesterolitason säilyminen normaalina.

Tärkeintä on muistaa, että kaikkea rasvaa ei ole syytä välttää tai käyttää vähemmän. Pienetkin positiiviset muutokset parantavat ruokavalion rasvan laatua ja sitä kautta edistävät terveyttä, hyvinvointia ja jopa hidastavat solujen ikääntymisrappeutumista.

Sydänmerkillä varustetut tuotteet sisältävät hyvälaatuista, hyvinvointia edistävää rasvaa.

Helppo ruokaremonttivinkki

Voit aloittaa ruokaremontin vaihtamalla kovan voin Becel -kasvirasvalevitteeseen. Kokeile seuraavaksi vaihtaa napostelukeksit pähkinöihin, marjoihin ja porkkanoihin. Vähennä punaisen lihan syöntiä lisäämällä tilalle kalaa tai kasviproteiinin lähteitä, kuten papuja tai tofua. Täysmaitoa ja kermaa voit nauttia juhlapöydässä, mutta arkena kannattaa suosia kasvirasvapohjaisia tuotteita. Leivän päälle voit sujauttaa kerran viikossa tuhdimman makkarasiivun, mutta arkisin kevytleikkeitä tai juustoa.

Nämä muutokset eivät ole kenellekään meistä mahdottomia – mutta terveyshyödyiltään jo merkittäviä. Sinä itse huolehdit kehosi ja mielesi hyvinvoinnista – tärkeimmästä pääomastasi.

www.becel.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Terveys