B-CURE LÄÄKINTÄLASER SELÄTTÄÄ KIVUT JA HAAVAT


Lääkinnällinen laser on tehokas, lääkkeetön hoitomuoto kivunlievitykseen ja haavojen hoitoon. B-Cure Laser on käytössä kipuklinikoilla, haavahoidossa ja jo sadoissa suomalaisissa kodeissa.

Oulun kaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä fysiatri Timo Pehkosella on käytössä B-Cure-laserlaite yhtenä ei-lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä. Kroonisen kivun hoidossa haasteena on kipulääkkeiden vaatimaton teho. Vahvojen opiaattien käyttöön liittyvät potilaalla niiden sietokyvyn nousu, herkistyminen kivuntunteelle ja riippuvuusriski.

”Lääkkeettömien hoitomenetelmien käyttöä korostetaan, ja laser-hoitolaite on turvallinen ja kokeilemisen arvoinen. Laserhoitoa on käytetty kivunhoidon tukena. Ensivaikutelma on positiivinen. Osa vaikeistakin kiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liikeratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana”, kertoo Pehkonen.

HYVIÄ TULOKSIA HAAVAHOIDOSSA

Uudenkaupungin terveyskeskuksen haavavastaanoton haavayhdyshenkilö Marika Metsä-Tokila yllättyi jo kuukauden hoitotuloksista diabeetikkojen säärihaavojen hoidossa.

”Neljässä viikossa saimme hyviä tuloksia kroonisten haavojen ja arpikudosten hoidossa. Laser tukee ja edistää haavan paranemista yhdessä haavan hyvän puhdistuksen ja oikean haavanhoitotuotteen kanssa. Lisäksi se on tehokas kivun lievityksessä. Muutamilta pitkäaikaispotilailta on haavaumat hoidettu kokonaan”, Metsä-Tokila kertoo.

RAIJA SAI AVUN NIVELRIKKOKIPUIHIN

Sipoolaisella 78-vuotiaalla Raija Kalliolla todettiin nivelrikko sormissa jo 90-luvulla.

”Kipua hoidettiin jatkuvasti vahvemmilla kipulääkkeillä, kunnes lopuksi söin vahvinta lääkettä jatkuvana kuurina. Siitä huolimatta sormet olivat aivan turvoksissa, eivätkä kestäneet edes lakanan hipaisua”, Raija kertoo. Kesällä 2020 Raija hankki B-Cure Laser Sport -laitteen ja sai avun parissa viikossa.

”Olen lopettanut kipulääkkeet, nukun hyvin ja mieli on virkeä”, iloitsee Raija.

HELPPOKÄYTTÖINEN JA EDULLINEN HOITOMUOTO KOTIKÄYTTÖÖN

B-Cure Lääkintälaser sopii koko perheelle ja lemmikkien kivun hoitoon. Laitteen käyttöikä antaa jopa 30 000 ohjeenmukaista hoitokertaa. Aluetta hoidetaan kuureissa, yksi hoitokerta on 6–8 minuuttia kohta, 2–3 kertaa päivässä. Yliannostusriskiä ei ole. Tunnettuja vasta-aiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpäkasvaimiin, silmiin ja raskaana olevan vatsanseudulle.

TUTKITUSTI TEHOKAS LÄÄKINTÄLASER (808NM)

Lääkintälaser tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solusignaaleja. Se nostaa elimistön entsyymien, kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa.

Kliiniset tutkimukset todistavat pienteholaserin tehoavan muun muassa nivelrikon, reuman, ala- ja yläselkävaivojen, tenniskyynärpään, fibromyalgian ja akillesjännetulehduksen aiheuttamaan kipuun, sekä edistää iho- ja kudosvaurioiden paranemista; haavat, akne, herpes simplex jne. Lääkintälaser myös nopeuttaa urheilusuorituksen jälkeistä palautumista. Laite on helppokäyttöinen ja turvallinen. Saatavana on malleja ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite on myös vuokrattavissa.

Kipulaastari antaa helpotusta niskan jumitilaan, toteaa Suomen Kipu Ry:n Arto Hannolin

LÄÄKKEETTÖMÄT KIPULAASTARIT PAIKALLISKIPUUN

Uusi, lääkkeetön kipulaastari hyödyntää kehon omia lämpö- ja infrapunasäteitä parantaen kudoksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Laastarin kipua lievittävä vaikutus alkaa nopeasti ja kestää viisi vuorokautta.

Kliiniset tutkimukset todistavat laastareiden lievittävän lihas- ja nivelkipuja, sekä kuukautiskipuja ja nopeuttavan ruhjeiden paranemista.

”Toistuvia tilauksia tekevät kärsivät usein kulumiin tai nivelrikkoon liittyvästä pitkäaikaisesta kivusta tai väliaikaisista lihasjumista tai hermopinteestä”, kertoo maahantuojan edustaja Sanna Selenius.

FIT-kipulaastareita saa muotoiltuna eri nivelille, joko kahden tai kahdeksan kappaleen paketeissa. Yksi laastari pysyy paikallaan viisi päivää ja kestää suihkuttelun, sekä pienen saunomisen. Laastaria ei tule käyttää rikkoontuneella iholla. Hinta 14,90–39,90/pkt.

B-Cure laserlaitteiden ja FIT kipulaastareiden maahantuoja on hoitolaitteiden palveluntarjoaja Terveystekniikka Valko Oy. Kliinisiä tutkimuksia, käyttäjäkokemuksia ja hoito-ohjeita löytyy sivustolta terveystekniikka.fi Puh. 045 609 9000

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi Terveys