Avun tarve ja auttamisen halu nyt tapissa – Kotimaanapu.fi koordinoi avun diakoniatyön kautta


Koronaepidemia on herättänyt sekä avun tarpeen että auttamisen halun. Taloudelliseen ahdinkoon joutuneita voi auttaa lahjoittamalla rahaa Kotimaanapu.fi-palvelun kautta. 

Yksittäisten ihmisten ja perheiden avustamiseksi on avattu paikalliskeräyksiä akuutin hädän hoitamiseen. Nyt apua kaipaa esimerkiksi yksinhuoltajaäiti, jonka taloudellinen tilanne on koronakriisin aiheuttamien tulomenestysten vuoksi vaikea tai työkyvyttömyyseläkkeellä oleva mies sekä lukuisat vähävaraiset lapsiperheet ympäri Suomen. 

Huutoon myös vastataan, sillä epidemia on herättänyt ihmisissä halun auttaa. Linkkinä avuntarvitsijoiden ja auttajien välillä toimii Kotimaanapu, joka koordinoi avun seurakuntien diakoniatyön kautta. Digitaaliset palvelut tekevät auttamisen helpoksi. 

”Kotimaanavun keräysten tekeminen on ollut yksi parhaista asioista diakonian työssäni. Ihmiset ovat saaneet paljon apua keräysten kautta ja heidän ilonsa on käsin kosketeltavaa. Näitä tarinoita on monia.”, sanoo vs. johtava diakoniatyöntekijä Pinja Niemi Vuosaaren seurakunnasta. 

Köyhyydellä on iso syrjäyttävä vaikutus niin lasten kuin aikuistenkin elämään. 

”Erityisen hyvin mieleeni on jäänyt 14-vuotias poika, joka oli nukkunut vuosia patjalla. Hän sai sängyn ja lakanat Kotimaanavun keräyksestä. Saatuaan oman sängyn poika halusi ensimmäistä kertaa elämässään pyytää kaverin kylään omaan kotiinsa. Aiemmin ei ollut kehdannut. Äiti kertoi, että pojan ilmeeseen syttyi toivo. Ja itki tämän kertoessaan”, Niemi kertoo. 

Kotimaanapu auttaa monipuolisesti ja konkreettisesti vaikeuksissa olevia ihmisiä ympäri Suomen. Kotimaanavun taustalla on voittoa tavoittelematon Kirkkopalvelut ry. Tarve avulle on suuri. 

MITEN KOTIMAANAPU ON AUTTANUT? 

 

  • Pirkanmaalaisen perheen vauva tarvitsi jatkuvaa sairaalahoitoa aivoleikkauksen takia. Keräyksellä katettiin sairaalahoidon omavastuuosuus ja tuettiin vanhempien mahdollisuuksia kulkea kodin ja sairaalan väliä. 

 

  • Kolmen lapsen äiti joutui lähtemään lastensa kanssa omasta kodistaan turvakotiin. Heille järjestyi vuokra-asunto, jossa oli vain sängyt, vaatteet ja vähän astioita. Paikalliskeräyksen avulla he saivat kotiinsa lamppuja, mattoja, sohvan ja television. 

 

  • Vähävarainen perhe menetti tulipalossa kaiken koti-irtaimiston. Keräyksellä autettiin heitä nopeasti vaatteiden saamiseksi kaikille perheenjäsenille. ”Sydämellinen kiitos kaikille auttajille. Olen todella hämmentynyt ja otettu, kun huomaan, kuinka ihmisillä on sydän paikallaan tällaisen tilanteen sattuessa. Olette mahdollistaneet uuden elämän pikaisen uudelleenrakentamisen ja lasten normaaliin arkeen palaamisen. En voi sanoin kuvailla kiitollisuuttani,” kiitti perheen äiti. 

Jaa tämä artikkeli


Talous