Avaimistaan tunnettu Abloy on kaikkea muuta kuin tylsä yritys


ASSA ABLOY -konserni tarjoaa kansainvälisiä työuria ja erilaisia Graduate-ohjelmia.

Jokainen suomalainen tuntee yrityksen Abloy, joka valmistaa avaimia ja lukkoja. Abloyn avaimia saattaa roikkua meillä avainnipussa useitakin. Mutta siinä melkein kaikki, mitä suurin osa suomalaisista tietää Abloysta. Yritys kuulostaa ehkä jopa vähän tylsältä.

”Mutta Abloy on kaikkea muuta kuin tylsä!” Hanna Sillanpää sanoo.

Hanna Sillanpää työskentelee Abloy Oy:ssä Head of Digital Service and Solutions -tehtävässä. Sillanpää on ollut Abloyn palveluksessa puolitoista vuotta ja on viihtynyt erittäin hyvin – siksi, koska kysymyksessä on yritys, joka pystyy tarjoamaan mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä sekä Suomessa, että ulkomailla. Sillanpää siirtyi joulukuussa nykyiseen positioon.

”On sellainenkin käynyt mielessä, että olisin itsekin joskus Abloyn palveluksessa ulkomailla jossain tehtävässä”, Sillanpää sanoo.

Abloy Oy on osa kansainvälistä ASSA ABLOY -konsernia, joka toimii peräti 90 eri maassa. Kuinka moni suomalainen tietää, että ne tutut avaimet, jotka varmistavat päivittäisen kulun esimerkiksi kotiin, ovat maailman johtavan kulkuratkaisuja valmistavan konsernin tuotteita.

”Abloy on korkean laadun toimittaja ja Abloyn kulunhallintaratkaisuja käytetään muun muassa Eiffel-tornissa, British Museumissa, Abu Dhabin Presidential Palacessa, Pietarin Eremitaasissa ja Suomessa esimerkiksi Musiikkitalossa”, Sillanpää valaisee.

Hanna Sillanpää sanoo itsekin välillä hämmästelevänsä sitä osaamista ja monipuolisuutta, mitä Abloyn eri työtehtävistä löytyy. Abloyn tehdas sijaitsee Joensuussa, jossa koko tuotanto sijaitsee.

”Ylpeänä voin sanoa, että on hienoa olla tällaisessa suomalaisessa konsernissa töissä.”

Abloylla kehitetään koko ajan uutta, uusin tuotejulkistus on muun muassa avaimeton riippulukko, joka toimii bluetooth-yhteydellä. Suomen markkinoille ammattikäyttöön suunniteltu Beat-lukko tulee ensi vuonna. Digitaalisuus lisääntyy lukoissakin.

Silti vanhat perinteet ja se mielikuva, mikä suomalaisilla Abloysta on, aiheuttaa joskus haasteita esimerkiksi rekrytoinnin suhteen.

”Abloysta ei osata ajatella, että talossa on jo esimerkiksi todella kovan luokan koodaamista, kun puhutaan esimerkiksi digitaalisista lukitusratkaisuista, jota Beat-lukkokin on”, Sillanpää sanoo.

ASSA ABLOY tarjoaa uusille työntekijöilleen myös erilaisia Graduate-ohjelmia. Graduate-ohjelmat on suunniteltu vastavalmistuneille tai opinnoissaan loppusuoralla oleville korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat kehittyä tulevaisuuden huippuammattilaisiksi.

”Minunkin tiimeissäni on ollut useita Graduate-ohjelmissa olleita”, Iiris Heiskanen sanoo.

Iiris Heiskanen tuli Abloyn palvelukseen jo kahdeksan vuotta sitten. Abloy on yritys, joka kannustaa pitkiin työuriin. Talon sisällä on mahdollista vaihtaa eri tehtäviin ja edetä uralla myös ylöspäin.

”Vasta aloitin myös uudessa tehtävässäni vt. Talousjohtajana ASSA ABLOY Global Solutions divisioonassa, jonka pääkonttori sijaitsee Tukholmassa”, Heiskanen sanoo.

Abloysta puhuttaessa mielikuva voi olla myös miesvaltaisesta alasta.

”Meillä on paljon naisia töissä esimerkiksi esimiestehtävissä. Yrityksessä kannustetaan hienosti myös siihen, että miten perheen ja työn voi yhdistää”, Iiris Heiskanen sanoo.

Heiskanen on ollut valtaosan työurastaan, nuoresta 35 vuoden iästään huolimatta Abloylla. ”Eikä minulla ole täältä kiire pois. Uralla eteneminenkin tietysti kiinnostaa, mutta ennen kaikkea haluan olla huippuhyvä siinä, mitä milläkin hetkellä teen”, Heiskanen sanoo.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä