Avaa ovi hyvään asumiseen


Vastuullisuus ohjaa toimintaa, kun korjataan vanhaa ja rakennetaan uutta. Laadukkaan arjen avaimet avaavat ovet hyvään asumiseen ja yhteisöllisyyteen. 

VTS-kodit on Tampereen suurin vuokranantaja, joka tarjoaa jo yli 17 000 tamperelaiselle kohtuuhintaisen kodin ja hyvän elämän alustan. 

Asunnon tarvetta riittää kaupungissa, joka kasvaa muutaman tuhannen asukkaan vuosivauhtia ja missä vuokra-asumisen suosio on mennyt jo omistusasumisen edelle. 

VTS-kodit on vastuullinen vuokranantaja, jolla on oma tärkeä tehtävänsä varmistaa kohtuuhintaisen asumisen riittävyys. Kaupungin elinvoimaisuutta lisää, kun eri alojen työntekijöille löytyy hyvin ylläpidettyjä ja markkinoiden vuokratasoa edullisempia asuntoja. Myös ekologinen ja taloudellinen vastuullisuus nousevat tässä tehtävässä tärkeään asemaan. Energian säästö ja hiilijalanjäljen pienentäminen näkyvät kaikessa toiminnassa ja vuokratuotot käytetään täysimääräisesti asukkaiden hyvän asumisen edistämiseksi. 

VTS-kodeilla on parisen sataa asuntoa rakenteilla tälläkin hetkellä ja kolmisen sataa uutta startataan lähitulevaisuudessa. 

”Meillä on myös perusparannusohjelma jatkuvasti käynnissä. Korjaamisen piirissä on lähemmäs pari sataa vanhaa asuntoa vuosittain ja uusien tonttien, kuten Härmälänrannan ja Hatanpään suunnittelu on jo käynnistynyt”, kertoo asiakkuuspäällikkö Kristian Unkuri. 

Vastuullisuus ohjaa toimintaa 

Vastuullisuutta löytyy monella tasolla. Yksilönäkökulmasta se näyttäytyy mahdollisuutena asua laadukkaasti hyvin hoidetussa talossa kohtuuhintaan. Yhteisöllisyyteen, asukkaiden viihtyvyyteen ja esimerkiksi piha-alueisiin panostetaan. 

”Vastuullisuuttamme on myös tarjota erilaisia asumisympäristöjä ja monipuolista asuntokantaa hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden läheltä. Se pitää sisällään myös segregaation hallinnan. Suunnittelemme koko aika yhteistyössä kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa asuinalueita, jotka ovat yhteiskunnallisesti kestävällä pohjalla”, Unkuri sanoo. 

”Kaikissa hankkeissa otetaan huomioon ekologisuus, energiansäästö ja turvallisuusasiat. Esimerkiksi yhteisöllisyyden ja asukastoiminnan parantaminen luo turvallisuuden tunnetta myönteisten arjen kohtaamisien myötävaikutuksena”, kertoo rakennuttajainsinööri Jussi Virta. 

Asumisen helppous ratkaisee 

Helppous rakentuu toimivista asunnoista, taloista, pihoista, yhteistiloista ja lähipalveluista. VTS-kodit kehittää jatkuvasti sähköistä asiointiaan ja kiinteistöjensä teknisiä ratkaisuja helpottaakseen asukkaidensa arkea. Asunnon vuokraan sisältyy myös 100M laajakaistayhteys. 

Kaikki lähtee jo suunnittelusta. Suunnittelijat käyttävät VTS-suunnitteluohjetta, missä määritellään esimerkiksi tietyt kestävät ja hyväksi havaitut rakennusmateriaalit. 

”Samoin tekniikan osalta ohjeeseen on tehty tiettyjä määritelmiä LVI- ja sähkötekniikkaan. Se on työkalu sekä suunnittelijoille että rakennuttajille”, Virta sanoo. 

Suurimmassa osassa kohteita on jo veden mittaus. Osaan asunnoista on asennettu näyttöruutu, josta voi seurata omaa veden kulutustaan. Jätehuoltoa nykyaikaistetaan myös perusparannuskohteissa sekä ulkona esimerkiksi syväkeräysastioilla että sisätilojen lajittelumahdollisuuksilla. 

Hyvän elämän alusta 

VTS-kotien tarjoama hyvän elämän alusta on enemmän kuin neljä seinää. Useimmissa kohteissa on muun muassa hyvät talopesulat kestävine laitteineen ja säilytystiloihin on panostettu. 

”Esimerkiksi Hervannan Arkkitehdinkadun korttelikokonaisuudessa yhteen taloon tulee pesula, toiseen korttelikuntosali ja kolmanteen asukastila, missä tarjoamme mm. lapsiparkkitoimintaa. Kaikki korttelin VTS-asukkaat voivat käyttää näitä yhteisiä tiloja. Kun asukkaat innostuvat yhdessä kehittämään asuinympäristöään, syntyy toimivia yhteisöjä, missä kaikilla on hyvä asua ja elää, Unkuri mainitsee. 

Arkkitehdinkadun korttelikuntosaliin on pääsy myös muiden lähialueen VTS-kotien asukkailla. Kokeilussa on lisäksi VTS-tavaralainaamo, jolla pyritään yhdistämään ekologisuutta ja sosiaalista vastuullisuutta. 

Tavaralainaamossa on yhteiskäyttötavaroita, kuten työkaluja ja höyrypuhdistin. 

Osassa VTS-kotien kiinteistöjä on vastikään otettu käyttöön ulkotiloihin sijoitettu pakettiautomaatti, johon voi tilata omat verkkokauppaostokset ihan kotitalon kulmalle. 

Monipuoliset asumispalvelut takaavat hyvän elämän alustan. 

Pisteet kotiin -järjestelmä 

VTS-kodeilla on Pisteet kotiin -asukasetujärjestelmä, joka palkitsee asukkaita pitkäaikaisesta asumisesta ja kannustaa osallistumaan asukastoimintaan sekä asumisviihtyvyyden kehittämiseen. 

Asukasetupisteitä kertyy mm. asumisesta, vuokranmaksusta ajallaan, erilaisista luottamustehtävistä sekä voimassa olevasta kotivakuutuksesta. 

Raiteet vievät Hervantaan 

Raitiovaunuliikenteen avaaminen loi vahvaa imua alueelle ja on nostanut Hervannan aivan uuteen nousuun. Ratikkareitin varrella on useita VTS-kohteita ja Arkkitehdinkadun pysäkin kohdalla on uusi suosittu VTS-kotien kortteli. Yksi peruskorjatusta kolmen talon korttelikokonaisuudesta on jo valmiina ja toinen valmistuu syksyllä. Asuntojen lisäksi sinne rakentuu asukastupa ja korttelikuntosali. Lähipalvelut ovat hyvät, mutta nyt myös ratikalla pääsee nopeasti keskustan palvelujen ääreen. 

Lue lisää: www.vts.fi 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa