Automaatio ja robotiikka tekevät asiantuntijatyöstä kuormittavampaa


Nykyiset työhyvinvoinnin ratkaisut eivät ole toimivia, ja siksi ollaan tilanteessa, jossa työhyvinvoinnin sijaan voidaan puhua jopa työpahoinvoinnista. Asiantuntijatyössä esimerkiksi robotiikka on tullut auttamaan, mutta ihmisille tulevista töistä alkavat monimutkaisemmat tapaukset viedä enimmän osan työpäivästä. Kun aiheet ovat haastavampia, kuormittavat ne asiantuntijoita enemmän. Tarve henkilökunnan hyvinvoinnin hoitamiselle kasvaa, ja tässä monella organisaatiolla on jo apuna mielen hyvinvointipalvelu Auntie. 

Työelämän tahti muuttuu, vaadittu nopeus työntekoon ja uuden oppimiseen kasvaa. Työ monimutkaistuu. Automatiikka hoitaa enenevässä määrin yksinkertaiset työtehtävät ja jäljelle jäävä asiantuntijatyö vaatii aikaa ajatella. Stressi lisääntyy, motivaatio voi laskea ja tarve parantaa omaa jaksamistaan kasvaa. 

Auntien perustaja ja toimitusjohtaja Mervi Lamminen toteaa, että haaste on tunnistettu monessa Auntien asiakasorganisaatiossa, kuten Ifissä, Intrumissa ja Lyytissä, ja asialle on haluttu aktiivisesti tehdä jotain, jotta tulevaisuuden työkykykyisyys turvattaisiin. “Toimintamalleja halutaan uudistaa ehkäisemään ennalta ongelmia, jotka voivat uhata työhyvinvointia. Auntie tarjoaa työntekijöille mahdollisimman varhaisessa vaiheessa matalan kynnyksen psykologista keskustelutukea”, Mervi Lamminen sanoo. 

Matalan kynnyksen apua myös etätyöntekijöille 

Mielen hyvinvointi on entistä tärkeämmässä asemassa, kun työtä tehdään etänä. Henkilöstö saattaa kokea työpsykologin liian kaukaisena ja järeänä palveluna, ja siten kyseenalaistaa omat syynsä mennä vastaanotolle. Auntie vastaa tähän kysyntään tarjoamalla nopeasti käynnistyvää apua, jota saa kotisohvalta käsin, myös illalla tai viikonloppuna. 

 

Auntie vaikuttavuus on mitattavissa. Auntien palvelun ytimessä ovat Auntie-ammattilaiset, jotka ovat esimerkiksi psykologeja, psykoterapeutteja tai ratkaisukeskeisiä terapeutteja. Auntie-paketit koostuvat viidestä 45 minuutin videotapaamisesta Auntie-ammattilaisen kanssa, joita on yli 100. Palvelua saa yli 20 kielellä. 

auntie.fi 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä