Autolle.com muuttaa autokaupan rutiineja


Autolle.comin toimitusjohtaja Niklas Nukari

Uudenlainen autokaupan toimintamalli näkyy asiakkaalle monina etuina. 

”Toimintamme ytimessä on oman kulurakenteemme pitäminen mahdollisimman kevyenä”, toteaa Autolle.comin toimitusjohtaja Niklas Nukari. ”Tämä mahdollistuu siten, että toimimme pitkälti etämyynnillä jolloin säästämme esimerkiksi liikkeiden ylläpito- ja varastointikustannuksissa. Meillä on perinteiset liikkeet vain Kempeleessä ja Vantaalla, vaikka toiminta-alueemme on koko maa Hankoniemeltä ylimpään Lappiin asti.” 

”Etämyyntiä helpottamaan olemme rakentaneet monia palveluita, jotka lisäävät luottamusta asiakkaan ja meidän kesken. Toimitamme kiinnostavat autot suoraan ostajan pihaan, jonka jälkeen hän voi suorittaa koeajon normaaliin tapaan. Tavanomaista kattavampi takuutarkastukseme tehdään ulkopuolisen autotohtorin toimesta. Tarkastuksessa käydään läpi koko ajoneuvo pienimpiä yksityiskohtiaan myöten: esimerkiksi tekniset toiminnot, vikakoodit, maalipinnan paksuus paikkausmaalausten havainnoimiseksi, sisätilat – kaikki tarkistetaan huolella.” 

”Tavoittelemme mahdollisimman suurta avoimuutta. Niinpä takuutarkastuksessa kaivetaan kaikki tieto esiin virheitä myöten: autoja ei siis meikkailla myyntikuntoon joka kiveniskun takia, vaan toimimme avoimin kortein. Uskomme, että näillä toimenpiteillä autokauppa sujuu myös etänä”, toteaa Nukari. 

Täyden luottamuksen autokauppaa 

Nukarin mukaan yrityksessä tehdään kauppaa noin 6000 auton vuosivauhdilla. – Myynnin lisäksi sekä yksityishenkilöt että yritykset saavat meiltä leasing-autoja uutena tai käytettynä. AutoRahaksi -palvelun avulla entinen tai ylimääräinen auto voidaan samassa yhteydessä myydä kauttamme. 

Nukarin mukaan yrityksen asiakaskunta koostuu tavallista valveutuneemmista autonostajista. ”Muilta osin he ovat kaiken ikäisiä ja maantieteellisesti koko maasta, mutta selvästikään eivät enää ensiauton ostajia. Voi olla, että toimintatapamme sopii hyvin erityisesti kokeneemmille autonostajille, jotka tietävät jo, että ei se auto katselemalla parane”, toteaa Nukari.

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi