Edistyksellinen liukuovi lisää asumismukavuutta


Alkusysäyksen Liune-oven kehitykselle antoivat vuonna 2006 voimaan astuneet esteettömyysmääräykset, jotka vaativat lisää tilaa keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Monesti nämä neliöt napattiin muualta asumismukavuuden kustannuksella.

”Neliöiden hinta varsinkin kasvukeskuksissa on korkea ja asunnot ovat yhä pienempiä. Kääntyvät ovet pienentävät tilaa entisestään, mutta otamme sen tilan takaisin Liune-ovella, joka säästää tilaa 1–3 neliömetriä”, toimitusjohtaja Leena Lundell ovia valmistavasta Aulis Lundell Oy:stä kertoo.

Oli kyse sitten kerrostaloasunnosta tai pientalokohteesta, suunnittelun ensimmäinen vaihe on muokata kerrospohjaa omiin tarpeisiin sopivaksi yhdessä arkkitehdin kanssa. ”Tässä vaiheessa kaikilla suunnittelijoilla on mahdollisuus valita meidän edistyksellinen oviratkaisumme.”

”Kaikilla suunnittelijoilla on mahdollisuus valita meidän edistyksellinen oviratkaisumme.”

Liune-mallistosta löytyy vaihtoehtoja kaikkiin kodin sisäoviin. Valittavana on Tikkurilan värikartan mukaisesti sävytettyjä puukuituovia tai erilaisia lasioviratkaisuja. Saatavilla on myös sähkötoimisia ovia sekä kosteuden kestäviä ovia kylpyhuoneisiin ja saunatiloihin. Lisää näyttävyyttä kaipaava voi valita Liune by Johanna Oras-taideoven tai koristaa ovensa omasta valokuvasta teetetyllä vaihdettavalla printtikuosilla.

Liune-liukuovi on asennettavissa sekä uudis- että remonttikohteisiin. Remonttikohteissa vaihtoehtona on joko purkaa väliseinä ja vaihtaa se liukuoven sisältävään seinärunkoon tai asentaa Liune-runko nykyisen väliseinän päälle.

Näyttävät taideovet esillä Asuntomessujen Taidetalossa

Kouvolan Asuntomessuilla 12.7.–11.8.2019 nähtävää Taidetaloa koristavat kuvataitelija Johanna Oraksen suunnittelemat Liune by Johanna Oras -taideovet, kuten Rakkauden pyörteissä -teos.

”Taidetalo on tehty +55-ikäiselle pariskunnalle kaikin herkuin. Johanna Oraksen suunnittelemat ovet tuovat osaltaan taloon visuaalista näyttävyyttä sekä aistiesteettömyyttä ääntä eristävinä ja kynnyksettöminä vaihtoehtoina perinteisille oville. Liukuovet ylipäätään lisäävät kodin viihtyvyyttä ja muunneltavuutta, millä on positiivinen vaikutus myös sen arvoon”, Lundell summailee.

www.liune.fi/tuotteet

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Asuminen Koti ja sisustus