Seniorit viihtyvät Loviisanhovissa


Seniorikodit on tarkoitettu ikäihmisille, jotka kuitenkin haluavat asua sellaisten palveluiden lähellä, jotka helpottavat heidän arkea. ”Tuomme hoivakodin arkeen virikkeitä ja kulttuuria, joka tuo elämään sisältöä. Aistit herkistyvät, muisti virkistyy ja yhteisöllisyys kasvaa”, sanoo hoivakodin johtaja Anniina Lusma.

Attendo Loviisanhovi on hoivakoti, joka tarjoaa tehostetun palveluasumisen lisäksi kevyemmän hoivan senioriasumista.


Loviisanhovin asukkaat voivat asunnoissaan viettää oman näköistään elämää turvallisessa ympäristössä, kertoo hoivakodin johtaja Anniina Lusma.

Asutaan kuin omassa kodissa

Asukkaalla on oma huone, jossa on peruskalusteet ja tilava WC-kylpyhuone. Senioriasunnot ovat kooltaan 30 neliömetriä ja asukkaat saavat sisustaa kotinsa oman mielensä mukaan. Asukkaille on yhteiset, esteettömät ja tilavat oleskelu- ja ruokailutilat, sekä sauna ja piha.

”Asiakkaat asuvat täällä normaalissa vuokrasuhteessa. Heillä on asunnossaan patio ja oma uloskäynti, osassa asuntoja on myös keittiö. Asukkaat voivat omissa asunnoissaan viettää oman näköistä elämää”, kertoo Anniina.


Nyt oli menossa toiveruokaviikko ja Viljo oli toivonut kalakukkoa. Huomenna on naapurin toivomuksesta pizzapäivä, kertoi kokki Susan Widell.

Turvallisuus on tärkeää senioreille

Viljo Savolainen oli Loviisanhovin ensimmäisiä asukaita. Hän arvostaa turvallisuutta, kun kaikenlainen apu on lähellä ympäri vuorokauden.

”Vaimoni kuoleman jälkeen yksin jäätyäni lapseni sanoivat, että ehkä on parempi muuttaa valvottuun senioritaloon, kun on näitä vakavia sairauksiakin.”

”Ymmärsin tilanteeni ja panin taloni myyntiin. Päätös hoivakotiin muutosta oli sen jälkeen helppo, sanoo Viljo.” Loviisanhovin kaikki tilat on suunniteltu niin, että apuvälineillä pääsee hyvin liikkumaan, lattiamateriaalit ovat turvalliset ja kulku esteetöntä.

Kodinomaista asumista turvallisessa ympäristössä ihmisten keskellä

Terveellistä ruokaa ja palvelua

Asukkaiden palvelukokonaisuus käsittää mm. ateria- siivous- pyykki- ja hoivapalvelut, joka sovitaan jokaisen asukkaan kanssa tarpeen mukaan. Myös hoivapalvelua on saatavilla.

”Meillä on oma valmistuskeittiö, josta saa yhdestä viiteen ateriaa päivässä. Pienessä keittiössä voi toki myös itse tehdä ruokaa”, sanoo Anniina.

Viljolla on asunnossaan oma keittiö, mutta hän ostaa hoivakodista kaikki ateriapalvelut. Hänellä on myös pyykki- ja siivouspalvelut. ”Täällä on erittäin hyvä ruoka ja henkilökunta on oikein mukavaa”, kehuu Viljo.

Virikkeitä, seuraa ja arjen luksusta

Kultturi- ja taide näkyvät Loviisanhovin monipuolisessa viriketoiminnassa. ”Järjestämme myös arjen luksusta: viini- ja juustomaistajaiset, elokuvaillat, musiikkihetket sekä runot ovat hyvin suosittuja”, kertoo Anniina Lusma.

”Loviisanhovissa meillä on hyvä ja turvallista olla, muutamassa tunnissa ollaan jo tuttuja ja ystäviä”, Viljo Savolainen naurahtaa.

www.attendo.fi/loviisanhovi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi