Asumisen tulevaisuus on jotain muuta kuin peilikuva sen menneisyydestä


Kun kysytään, mitä ihmiset toivovat tulevaisuuden asumiselta, niin vastaukset ovat perinteisiä. Hyviä liikenneyhteyksiä, palvelujen saatavuutta, vehreyttä, mukavaa lähiympäristöä. Peilaamme toiveitamme ja teemme vertailua nykytilanteeseen, mutta osaammeko tarpeeksi innovoida mitä asuminen voi olla tulevaisuudessa.

Kuinka esimerkiksi tuomme palvelullistumisen kotiin sanojen sijaan konkreettisina tekoina; voisiko arkea helpottavat palvelut siivouksesta tekniseen tukeen, pyykinpesusta koiran ulkoiluttamiseen ja ruokakassin tilaamiseen olla napin painalluksen päässä?

RAKLIn ammattimaisilla kiinteistönomistajäsenillä on tahtoa ja intoa tuottaa palveluiden kautta laatua yhä useamman asukkaan arkeen, ja myös riittävän leveät hartiat ottaa haaste vastaan asumisen palvelujen kehittämiseksi. Nyt palvelut ovat joko ennenkokemattomia tai pirstaloituneena eri palveluntarjoajille.

Kun haluamme muuttaa asumisen arkea ja mahdollistaa uudenlaisia asumisen ratkaisuja myös seinien osalta, on yksilöllisten tarpeiden kirjo otettava huomioon jo asuntojen suunnittelu- ja kehittämisvaiheessa. Asukkaiden toiveet harvoin ovat yhteneväiset, ja siksi muuntojoustavuudelle on tilausta tässä ajassa enemmän kuin koskaan.

Aija Tasa
RAKLI
johtaja,asuminen

Jaa tämä artikkeli


Asuminen