Tiivis yhteisö luo turvallisuutta


Eri elämänvaiheet ja elämäntilanteet vaikuttavat myös asumistarpeisiin. Ikääntyessä palvelujen tarve usein lisääntyy, jolloin asunnon toivotaan sijaitsevan hyvien yhteyksien tai lähipalvelujen äärellä. Toisaalta asumiselta voidaan kaivata helppoutta; eläkeiän koittaessa on hyvä aika jättää taakseen omakotitalon lumityöt ja nurmikonleikkuut ja muuttaa huolettomampaan kerrostaloon. Omistusasunnosta vuokra-asuntoon tai asumisoikeusasuntoon muuttaminen voi tuoda lisää taloudellista liikkumavaraa elämiseen.

Toimitusjohtaja Petri Kokkonen

”Omia asumisratkaisuja kannattaa miettiä hyvissä ajoin. Uuteen ympäristöön ja naapurustoon tutustuu helpommin, kun muutto tehdään ajoissa. Vaihtoehtojakin on enemmän kuin tilanteessa, jossa palvelutalopaikan saamisella on jo kiire”, Yrjö ja Hanna Kotien toimitusjohtaja Petri Kokkonen muistuttaa.

Yrjö ja Hanna Kodit tarjoaa vaihtoehtoja erilaisiin asumisen ja palvelujen tarpeisiin: on vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja sekä esimerkiksi hybriditaloja, joissa palvelut voidaan räätälöidä asukkaan yksilöllisen tarpeen mukaan. ”Näin pariskunnatkin saavat asua ’saman katon alla’ tilanteessa, jossa toinen tarvitsee ympärivuorokautista hoivaa ja toinen pärjää vielä itsenäisesti tai kevyen avun turvin”, Kokkonen kertoo.

”Myös naapureiden muodostama yhteisö tukee ja lisää voimavaroja. Sauna-, lenkki- tai harrastuskaveri löytyy läheltä, jos sellaista kaipaa. Monissa taloissamme asukkaat järjestävät keskenään yhteistä toimintaa, kuten kokkikerhoja ja kirjapiirejä, joita toiminnanohjaaja tarvittaessa koordinoi. Meillä seniori saa elää itsensä näköistä elämää. Tieto siitä, että apu on lähellä, lisää turvallisuutta”, päättää Kokkonen.

”Täällä otetaan vastaan avosylin. Myös me asukkaat katsomme toistemme perään!”

Yrjö ja Hanna Kodit

Kokonaan kotimainen, yleishyödyllinen Yrjö ja Hanna -säätiö rakennuttaa ja ylläpitää palvelutalokiinteistöjä eri puolilla Suomea, Helsingistä Rovaniemelle. Hoivapalvelut tuottaa yhteiskunnallinen yritys, Yrjö & Hanna Oy. Asumisoikeusasuntoja kaiken ikäisille tarjoaa puolestaan Yrjö ja Hanna ASO- Kodit. Tavoitteenamme on turvallinen asuminen ja yksilöllinen hoiva elävissä ja yhteisöllisissä kaupunkikortteleissa.

www.yrjojahanna.fi
www.aso-kodit.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Asuminen Hyvinvointi