Asiantuntevat kyberturvapalvelut turvaavat digitalisoituvaa liiketoimintaa


Kyberturvan kontekstissa ei riitä pelkkä uhkien torjunta. Entistä tärkeämpää on luoda kyky havaita hyökkäyksiä, reagoida hyökkääjien toimintaan ja palautua hyökkäyksistä mahdollisimman nopeasti. 

Havainnointi, reagointi ja palautuminen ovat modernin digitalisoituneen liiketoiminnan kivijalka. Jokainen tuntee Elisan verkkopalvelut ja tietoturvaosaamisen, mutta tiesitkö, että Elisa on myös kyberturvallisuuden edelläkävijä Suomessa? 

”Olemme tuottaneet hallittuja tietoturvapalveluita asiakkaille jo usean vuosikymmenen ajan. Jatkuvasti muuttuviin kyberuhkiin vastaamiseksi toimme kyberpoikkeamien nopeaan havainnointiin, reagointiin ja korjaavien toimenpiteiden toteuttamiseen asiakkaillemme tarjolle Elisa Kyberturvakeskus -palvelun vuonna 2015. Markkinan kysyntä tällaiselle SOC-palvelulle on selkeästi kiihtymässä, ja olemme onnistuneet kasvattamaan kyberturvaliikevaihtoamme huomattavasti markkinaa nopeammin sekä kasvattaneet kyberturvan asiantuntijamääräämme merkittävästi”, sanoo Ilari Karinen, Elisan Yritysasiakasliiketoiminnan Kyberturvapalveluiden johtaja. 

Hänellä on 20 vuoden kokemus fyysisen ja digitaalisen turvallisuuden parissa työskentelystä niin Puolustusvoimissa kuin julkisella sekä yksityisellä sektorilla johto-, suunnittelu ja asiantuntijatehtävistä. 

”Tietoverkko-, tietoturva- ja kyberturva-asioissa yritysasiakkaita Elisalla palvelee usean sadan huippuasiantuntijan joukkue” 

Kokonaishallintaa huikealla osaamisella 

Elisan Kyberturvapalvelut täydentävät Elisan verkko- ja tietoturvapalveluita. ”Näiden yhdistelmällä pystymme takaamaan organisaatiolle parhaat estävät ja ennaltaehkäisevät tietoturvapalvelut sekä modernit ja kustannustehokkaat kyberpoikkeamien havainnointiin ja korjaamiseen tähtäävät palvelut”, lisää Joni Oksanen, Elisan Yritysasiakasliiketoiminnan Asiantuntijapalveluiden johtaja. 

Koska nopeasti muuttuvan digitalisaation aikakautena jokaisen yrityksen on kuitenkin kehitettävä liiketoimintaansa ja sopeuduttava muuttuneisiin ympäristöolosuhteisiin, on ratkaisevan tärkeää valita alan huippuasiantuntijat kehityskumppaneiksi. ”Elisan pitkäaikainen kokemus verkko- ja tietoturvapalveluiden tuottamisesta yhdistettynä kykyyn ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa takaa myös parhaan mahdollisen kyberturvan tänään ja huomenna”, Karinen kiteyttää. 

Teollisuusverkoissa piilee merkittäviä kyberturvallisuusriskejä 

”Teknologiat, prosessit ja ihmiset on kolmikko, joka pitää huomioida kokonaisuudessaan. Erityisesti OT-verkkojen ymmärtämisen painoarvo kasvaa: dataa halutaan kerätä ja sen perusteella tehdä prosessien jatkuvaa optimointia. Tämä kaikki on pystyttävä toteuttamaan kyberturvallisuutta vaarantamatta, jolloin tietoturvamurtoyritykset pitää pystyä havaitsemaan ja torppaamaan välittömästi ennen kuin on menetetty miljoonien arvoista IPR-omaisuutta”, Oksanen lisää. 

”Käytännön tekemiseen linkitetty liiketoimintalähtöinen kyberturvaosaaminen on ainut tapa pystyä yrityskohtaisesti ennakoimaan vakavat haavoittuvuudet. Tässä kokonaisvaltaisessa riskien hallinnassa osaamisemme ja kokemuksemme on vahvaa”, Karinen täydentää. 

elisasantamonica.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä