Asiakkaan toiveen toteuttaminen ilostuttaa


Henkilökunnalle uskotut toiveet ovat K-kauppias Toni Pokelan mielestä arvokkainta mahdollista palautetta. Valikoiman pitää istua alueen ihmisille. 

Toni Pokela ryhtyi K-kauppiasyrittäjäksi 1997. Nyt hän on K-kauppiasliiton puheenjohtaja ja K-Citymarket-kauppias Espoon Iso Omena -kauppakeskuksessa. 

– Aloitin pienestä kaupasta ja vuosien mittaan kokoluokka on kasvanut. Periaate työssäni on kuitenkin aina sama: saada asiakas tyytyväiseksi. 

Pokela on ymmärtänyt kokonaisuuden merkityksen, esimerkiksi sen, että moni asia on hyvin, kun sekä henkilökunta että asiakkaat hymyilevät. Olennaisinta on, että kaupan tarjooma vastaa asiakkaiden tarpeita. Jokainen K-kauppias työskentelee omalla ainutlaatuisella alueellaan. Asiakastarpeet vaihtelevat ja tuotevalikoiman tulee vastata siihen. 

– Sekä itselleni että henkilökunnalle tulleet toiveet ovat arvokkainta palautetta. Itsenäisenä kauppiaana voin tilata ehdotetun tuotteen hyllyyn vaikka samalla sekunnilla. Toiveiden toteutus tuntuu mahtavalta. Eivätkö kaikki pidä mukavien palvelusten tekemisestä! 

Tämän päivän kaupan murroksessa digitaalisuus on yksi tekijä. Se tuo teknisiä ratkaisuja ja työkaluja kivijalkamyymälään, mutta näkyy esimerkiksi verkkokaupan laajenemisena. Tällöin tuotteet tilataan verkosta, ne kerätään kaupasta ja toimitetaan suoraan asiakkaalle. Asiakasta pitää huomioida tarkalla otteella, sillä laajassa päivittäistavaramyynnissä käy joskus niin, että haluttua tuotetta ei ole ja silloin pitää miettiä miten tilanteessa toimitaan; voiko ostoksen korvata esimerkiksi toisen brändin tuotteella? 

– Silloin testataan keräilijän ammattitaitoa. Voisimme toki rajata verkkovalikoimaa, mutta haluamme palvella asiakkaita koko valikoimallamme. 

Toni Pokelan mielestä tulevaisuuden päivittäistavarakaupassa edetään monikanavaisuuden suuntaan, jolloin asiakas saa tuotteet joko kotiinkuljetuksina, noutopisteistä tai kivijalasta. Halut voivat vaihdella viikonpäivienkin mukaan. Kaikkeen tähän Toni Pokela sekä muut 1107 Suomessa toimivaa kauppiaskollegaa haluavat vastata mahdollisimman hyvin. 

– Tähtäämme vaivattomuuteen. Me tavallaan ostamme asiakkaan aikaa. Sen lisäksi, että meiltä haetaan tuotteita, meiltä toivotaan myös ideoita ja elämyksiä. 

Suomessa on 1 107 K-kauppiasyrittäjää 

  • K-kauppiasyrittäjät työllistävät 21 000 kaupan alan ammattilaista. 
  • Vuonna 2020 aloitti 46 uutta K-kauppiasyrittäjää. Suuri osa K-kaupoista on perheyrityksiä. 
  • Ruokakauppiaita on 909, rautakauppiaita on 121 ja erikoiskauppiaita on 77. 
  • Kauppiaiden keski-ikä on 48 vuotta, nuorin heistä on 24 vuotta ja vanhin 83. 

Lähde: K-kauppiasliiton jäsenrekisteri 

Tutustu tarkemmin: www.k-kauppiasliitto.fi

Jaa tämä artikkeli


Kaupan Alan Tulevaisuus