Asiakaslähtöinen innovatiivisuus siivittää pienkuormaajavalmistajan menestystä


Kuva: ”Asiakaslähtöisyys ja sitä kautta tuotekehitys on meillä hyvin tärkeässä keskiössä, jotta pystymme tarjoamaan ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin”, Avant Tecno Oy:n toimitusjohtaja Jani Käkelä sanoo.

Ylöjärveläinen pienkuormaajia ja niihin kytkettäviä työlaitteita valmistava ja Avant Tecno Oy on menestynyt maailmalla. Vienti tuo yrityksen 180 miljoonan euron liikevaihdosta noin 90 prosenttia, ja yhtiö on tiettävästi maailman markkinajohtaja omapainoltaan alle 2000 kg kuormaajien luokassa. 

AVANT TECNO OY ei ole tehnyt yhtään tappiollista tilikautta yli 30-vuotisen historiansa aikana, mikä on kunnioitettava suoritus pahimpaan lama-aikaan vuonna 1991 perustetulta yritykseltä. 

Perheyrityksen toimitusjohtajaksi tuli viime syksynä sukupolvenvaihdoksen jälkeen Jani Käkelä, joka aikoo jatkaa isänsä Risto Käkelän perustaman yrityksen kasvupolkua. 

”Isäni perustama pienyritys lähti maatalouden pienkoneista, ja siitä tuotevalikoimamme on laajentunut kahdeksaan eri asiakassegmenttiin, joille teemme koneita, työlaitteita ja työkaluja”, Jani Käkelä sanoo. 

Yhtiöllä on myyntiyhtiöt Suomen lisäksi Saksassa, Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa sekä maahantuojat yli 55 maassa. 

Maailman monipuolisin pienkuormaaja 

Avant Tecno on kehittänyt maailman monipuolisimman pienkuormaajan kuuntelemalla asiakkaitaan ja eri alojen ammattilaisia. Tällä hetkellä yrityksen valikoimissa on yli 200 työlaitetta usealle eri toimialalle ja laadukkaan tuotekehityksen ansiosta uusia työlaitteita esitellään usein. 

”Meillä on valikoimissa kauhoja, harjoja, ruohonleikkureita ja vastaavia. Eri siakassegmenteissä on viherrakentajia, viheralueiden hoitajia, rakennus- tai purkuyrittäjiä, kiinteistönhoitajia, maatalousyrittäjiä ja jopa yksityisyrittäjiäkin, erityisesti Suomessa. Myymme tuotteitamme myös vuokrayrityksille”, Jani Käkelä toteaa. 

Valmistus Suomessa on yritykselle tärkeä kilpailutekijä. Pitkälle automatisoidun Ylöjärven tehtaan tuottavuus ja laatu on viritetty niin korkealle tasolle, että halpamaissa tehty valmistus ei pärjää kilpailussa. 

”Koronapandemia toi haastetta komponenttien saatavuudelle, mutta olemme silti joka vuosi kasvaneet noin 20 prosentin tahtia, mikä näyttäisi jatkuvan jatkossakin” Jani Käkelä toteaa. 

Lisää tietoa Avant Tecno Oy:stä: www.avant.fi

Jaa tämä artikkeli


Menestyksen Tekijät