Aseman Lukko tarjoaa täyden palvelun ratkaisuja lukitukseen


Aseman Lukko on jo 45 vuotta toiminut perheyritys, jonka vahvuuksia ovat laaja-alainen osaaminen ja kattava tuotetarjooma. Yritys näkee, että yhä suurempi osa asiakkaista on tällä hetkellä kiinnostunut älylukituksesta. 

Aseman Lukko on Abloy ja Iloq-valtuutettu lukkoliike, jonka osaamisalueisiin kuuluvat niin mekaaniset kuin sähköiset lukitukset, oviautomatiikka ja kulunvalvonta. Tarjottava palvelu on kokonaisvaltaista, järjestelmien suunnittelusta asennukseen, huoltoon ja ylläpitoon. 

Toimitusjohtaja Oskar Otonkorven isä on perustanut yrityksen vuonna 1977. 

”Olemme todellinen pirkanmaalainen perheyritys ja laaja-alainen täyden palvelun talo. Paikallisuus, pitkäikäisyys ja tunnettuus ovat vahvuuksiamme”, hän kuvailee. 

Aseman Lukon asiakkaissa on paitsi kuluttajia myös esimerkiksi taloyhtiöitä, kuntia ja rakennusliikkeitä. Kaikille asiakasryhmille tärkeää on tarkka ja asiantunteva suunnittelupalvelu. 

Suunnittelun lisäksi lukkojen ja lukostojen asentaminen on yrityksen ydinosaamista. Asennus- ja huoltopalvelu kattaa mekaaniset ja sähköiset lukitusjärjestelmät luotettavilla Abloy Oy:n sekä ILOQ Oy:n tuotteilla. 

Perushuoltojen lisäksi Aseman Lukko tekee haastaviakin korjaustöitä, esimerkiksi todella vanhoihin perinnelukkoihin. Otonkorven mukaan tämä on monille asiakkaille osa talon alkuperäisen ilmeen säilyttämistä. 

”Emme ole unohtaneet perinteistä lukkosepän työtä ja pyrimme korjaamaan vanhoja lukituksia, vaikka tuotteita näihin ei välttämättä ole mahdollista saada. Etsimme tapoja esimerkiksi liittää osia toisiinsa niin, että lukko saadaan toimivaksi.” 

Älylukitukset ja kameravalvonta kiinnostavat 

Aseman Lukossa on huomattu, että elektromekaanista ja älylukitusta kysytään päivä päivältä enemmän, varsinkin nyt, kun niiden hyödyt ymmärretään. 

”Esimerkiksi lapsiperheille älylukitus on järkevä valinta, kun avaimien hukkumista ei tarvitse pelätä. Helpottaahan se toki myös vanhempia, kun avaimia ei tarvitse ottaa mukaan vaikka lenkille, vaan sisään pääsee pin-koodilla tai puhelimella”, Otonkorpi toteaa. 

Myös kameravalvontaa kysytään yhä enemmän sekä omakoti- että kerrostaloihin. 

Otonkorpi vinkkaa omakotitalon rakentajille, että nyt kannattaa varautua tulevaisuuden tarpeisiin, vaikka älylukon tai kameravalvonnan aika ei olisi vielä. Vaihtoehdoista kannattaa ottaa selvää ja kaapelit sähkömekaanista lukitusta sekä kameroita varten vetää valmiiksi. 

”Vaikka rakentamisvaiheessa muut asiat voivat tuntua tärkeämmiltä, kannattaa kaapelointi kuitenkin tehdä valmiiksi. Rakentamisen jälkeen se on huomattavasti vaikeampaa ja kalliimpaa. Parhaasta tavasta toimia kannattaa kysyä omalta lukkosepältään ja omalta rakentajalta, heillä on yleensä hyvä tuntemus tulevaisuuden vaatimuksista.” 

Myös taloyhtiöiden hallituksissa on syytä varautua muutokseen ja suunnitella valmiudet uusiin järjestelmiin ajoissa. Tällä hetkellä jo yli puolet taloyhtiöihin asennettavista lukituksista ovat elektromekaanisia. 

”Hyvään suunnitteluun kannattaa keskittyä ja tekemällä sen ajoissa voi säästää”, Otonkorpi vetää yhteen. 

Tutustu tarkemmin: www.asemanlukko.fi

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen