Asbestipurkutyöt ammattitaidolla 


Purkupihan erikoispurkuihin keskittyneet ammattilaiset hoitavat jokaisen asbestipurkutyön vaiheen asiantuntemuksella: asbestikartoituksen, asbestipurkutyön sekä jälkimittauksen raportteineen. 

Nopea ja joustava palvelu 

Purkupihan vahvuuksia ovat vahva valtakunnallinen verkosto sekä paikallinen osaaminen. Asbestipurkuihin erikoistuneet alueyksiköt sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Turussa, Porissa, Raumalla ja Tampereella. 

”Meille tärkeintä on palvella asiakasta nopeasti ja joustavasti, oli kyseessä sitten pieni yksityisen tilaama työsuorite tai suurempi ja monimutkaisempi teollisuushanke”, kertoo Purkupihan asbestitpurkutöiden toimialapäällikkö Timo-Pekka Kauhala. 

Suurin osa haitta-ainepurkutöistä liittyy yhä useammin isompiin kokonaisuuksiin: remontin tarpeisiin, peruskorjaustarpeisiin tai kokonaisen kiinteistön purkuun. 

Yrityksen asiakkaita ovat pääsääntöisesti yksityishenkilöt, taloyhtiöt ja isännöitsijät, huoltoyhtiöt, putkiliikkeet, rakennusliikkeet sekä kiinteistön omistajat. 

Ammattilaisen tekemä kartoitus takaa onnistuneen purkutyön 

Purkupiha tekee asbestipurkutöitä niin yksittäisiin asuinhuoneistoihin kuin koko taloyhtiöönkin. Suurimmat purkutyön haasteet liittyvät Kauhalan mukaan usein huonoon ja ammattitaidottomasti tehtyyn asbestikartoitukseen ja tiukkoihin aikatauluihin. 

”Jos kartoitusta ei ole tehty asianmukaisesti ja asbestia löytyy remontin aikana, työt keskeytetään välittömästi. Sen jälkeen arvioidaan asbestipölyn levinneisyys kohteessa. Tämä lisää kustannuksia ja viivästyttää projektin valmistumista.” 

Milloin kannattaa ottaa yhteyttä? 

Kun taloyhtiössä on suunnitelmissa esimerkiksi linjasaneeraus tai asukas suunnittelee huoneistokohtaista remonttia, yhteyttä voi ottaa esimerkiksi Purkupihan verkkosivuilta löytyvällä tarjouspyyntölomakkeella. 

”Asiakkaan kanssa joko sovitaan käynti kohteeseen tai käydään läpi valmis asbestikartoitus, minkä perusteella asiakas saa meiltä kiinteän hinnan tai kustannusarvion asbestipurkutöistä”, Kauhala sanoo. 

Työn laatua valvotaan 

Purkupihan kaikilla asbestipurku-urakointiin keskittyneillä yrityksillä on käytössä oma ulkopuolisen tahon toimesta sertifioidut laatujärjestelmät, ja näytteiden analysointiin käytetään vain akkreditoituja laboratorioita. 

”Asbesti- ja haitta-ainekartoituksen tekijämme ovat sertifioituja ja/tai suorittaneet asbesti- ja haitta-aineasiantuntijakoulutuksen. Sertifioidun ammattilaisen työtä seurataan ja valvotaan säännöllisesti, joten työn laatu on varmennettua”, Kauhala lupaa. w 

www.purkupiha.fi

Jaa tämä artikkeli


Asuminen Rakentaminen