Armeka Engineering toimittaa terveyshaitoista vapaat polymeeripinnoitteet


Lattia on usein merkittävä haihtuvien orgaanisten yhdisteiden eli VOC-yhdisteiden lähde. 

Väärin valitut pinnoitemateriaalit sekä puutteet asentajien ammattitaidoissa näkyvät paitsi terveydellisinä riskeinä myös siinä, että lattiapinnoitteet eivät kestä käytössä. Kostean betonin päälle asennettu pinnoite irtoilee, halvimmat pinnoitteet sisältävät vaarallisia liuottimia ja enemmän täyte- kuin sideaineita. 

”Kemikaalin haju ilmassa on selvä merkki, että pinnoitemateriaalista haihtuu ilmaan epäterveellisiä yhdisteitä. Mittaustulokset voivat näyttää hyviltä vaikka asunnossa ei pystyisi asumaan. Jos perjantaina laitetaan ilmanvaihto täysille ja tiistaina mitataan hyvin tuuletettu asunto, ei tuloksissa ole mitään hälyttävää. Kuitenkin asukas saa oireita. Lattian pinta-ala on iso, joten lattiapinnoitteiden valinnalla ja oikealla asennuksella on suuri merkitys”, sanoo Armeka Engineering Oy:n toimitusjohtaja ja pinnoiteasiantuntija Ari Korpipää. 

”Varsinkin, kun hiertomassalattioissa puhutaan turvallisen ja pitkäikäisen vaihtoehdon kohdalla alle kymmenen euroa korkeammista neliöhinnoista”, Ari Korpipää jatkaa. 

Asiantuntevasti asennetut turvalliset pinnoitteet 

Armeka Engineering Oy on kehittänyt yhteistyössä Finnester Coatings Oy:n kanssa markkinoiden laadukkaimmat kovaan kulutukseen ja haastaviin olosuhteisiin tarkoitetut TVOC-päästöttömät lattiapinnoitteet. 

Esimerkiksi Pheron sideaine on täysin vapaa haitallisista kemikaaleista ja antaa epokseja huomattavasti paremmat mekaaniset ominaisuudet ja omaa erinomaisen UV:n kestävyyden. Pheronin yksi sovellus on sertifioitu vesieriste hiertomassapinnoitteiden alle. Massapinnoitteet eivät ole sellaisenaan vesieristeitä. Ne vaativat alleen erillisen vesieristeen. Vesieristeiden puuttuminen massapinnoitteiden alta, aiheuttaa vuosittain huomattavia kosteusvahinkoja. 

Armeka Engineering tekee myös vedeneristyksiä, kapselointeja, palosuojattuja lattioita ja antimikrobisia hiertomassalattiapinnoitteita sekä ESD-suojauksia ja -mittauksia. 

www.armekaengineering.com

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi