Arlan vastuullisuusteoilla on kansainvälistä vaikuttavuutta


Paikalliset vastuullisuusteot ovat Arlalle tärkeitä, mutta samaan aikaan maailman seitsemänneksi suurin meijeri haluaa hyödyntää globaalin merkittävyytensä. Tehokas tiedon jakaminen ja jatkuva kehitys ovat ydinasemassa, kun suunnataan kohti tulevaisuutta.

Horeca-asiakkaille Arla Pro ei ole pelkkä tuotetoimittaja, vaan ennen kaikkea kumppani. ”Tarjoamme asiakkaillemme tuotteiden lisäksi ideoita ja ratkaisuja, inspiroimme käyttämään tuotteitamme monipuolisemmin”, aloittaa Arlan Foodservicen Marketing Manager Foodservice Mia Kettunen.

Mia Kettunen, Marketing Manager, Foodservice, Arla

Olemme mukana myös monissa alaa edistävissä tapahtumissa, kuten Mestarikoulu- ja Kouluruokakilpailuissa.

Moni tietää jo, että Arla parantaa pakkauksiaan jatkuvasti. ”Pakkausten uudet mahdollisuudet kiinnostavat meitä ja tällä hetkellä käytämme pakkauksia, jotka valmistetaan täysin puuperäisistä raaka-aineista”, Kettunen kertoo.

Hyvinvointi ja hiilijalanjälki fokuksessa Arlan kansainvälinen laatujärjestelmä ohjaa kaikkea yrityksen tekemää työtä.

”Teemme paljon töitä eläinten hyvinvoinnin ja tuotteiden laadun eteen. Tiloillamme ei esimerkiksi ruokita lehmiä soijarehulla”, Kettunen kuvailee. Arla ymmärtää hyvin kuitenkin myös sen, että tilallisten hyvinvointi on etusijalla laadun takaamisessa.

”Painotamme Laatukyltti-ohjeistuksissamme maidontuottajien työhyvinvoinnista huolehtimista ja työterveyspalveluja.”

Paikallisten tekojen lisäksi tarvitaan kuitenkin globaalia vaikuttavuutta, ja isona toimijana Arlalla on mahdollisuudet saada aikaiseksi merkittäviä asioita.

”Teemme tämän vuoden aikana jokaisella tilallamme Suomessa Arla Climate Checkin, jossa standardoiduilla mittausjärjestelmillä selvitämme tilan hiilipäästöt. Samaa työtä tehdään 8 maassa ja yli 10 000 tilalla, Kettunen sanoo. Kartoituksen avulla kerrytetään kansainvälisesti poikkeuksellisen arvokasta dataa maidontuotannon hiilijalanjäljestä.

”Tärkeää tässä on se, että näemme kehityskohteet ja lisäksi Arlan tilalliset voivat keskenään jakaa tietoa ja kehittyä.”

Koko Arlan tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2050, Suomessa tavoitteeseen aiotaan päästä jo aiemmin.

”Pienennämme hiilijalanjälkeämme määrätietoisesti. Olemme siirtyneet käyttämään ainoastaan uusiutuvaa vihreää sähköä, ja pääkaupunkiseudulla voi nykyisin nähdä asiakkaillemme tuotteita vievän Arlan uuden kuorma-auton, joka hyödyntää kotimaista biokaasua”, Kettunen summaa.

www.arla.fi/yritys/vastuullisuus/

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli