ARKTA rakentaa koteja alueille, joissa on valmiit palvelut ja sujuvat liikenneyhteydet


Perheet haluavat muuttaa uuteen kotiin yleensä sinne, missä päiväkodit, koulut, lähipalvelut ja sujuvat liikenneyhteydet ovat jo valmiina. 

ARKTASSA on rakennettu jo yli 14.000 uutta kotia Tampereen ja Helsingin seuduilla. Tämä asuntorakentamisen kokemus tarjoaa asunnon ostajalle parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen uutta kotia hankkiessa. Hyvä koti rakentuu hyvästä kodin sijainnista, hyvästä suunnittelusta, laadukkaasta rakentamisesta ja asunnon ostotapahtuman kaikissa vaiheissa tapahtuvasta turvallisesta ja luotettavasta asioiden sujuvuudesta. 

Arkta rakentaa vihreän aallon harjalla jossa huomioidaan vähähiilisyys 

”Arkta rakentaa keskeisille ja palveluiltaan valmiille alueille, joiden asunnoille on odotettavissa kysyntää myös tulevina vuosina”, sanoo toimitusjohtaja Antti Palo-oja.

”Kun ihmiset muuttavat sinne, missä kaupunkiympäristö on jo valmiina, ei rakennusliikkeen tarvitse rakentaa alueelle kuin talot. Perheet haluavat muuttaa uuteen kotiin yleensä sinne, missä päiväkodit, koulut, lähipalvelut ja sujuvat liikenneyhteydet ovat jo valmiina”, kertoo Arkta Rakennuksen toimitusjohtaja Antti Palo-oja. Tämä tukee isossa kuvassa myös vihreää rakentamista. Arkta Rakennus Oy on Tampereen alueella profiloitunut kaupunkiympäristöjä kehittäväksi asuntorakentajaksi. Arkta rakentaa olemassa oleville valmiille asuinalueille tai niiden viereen. 

Tampereella on keskeisillä sijainneilla kehitteillä ja rakenteilla useita asuinalueita, kuten myös Pirkkalan Uusi-Pereellä, Nokialla ja lähijunaseisakkeen lähellä. Hankekehityspäällikkö Jarmo Pitkäsen mukaan suunnittelussa painottuu jo ennen rakentamista tehtävä perusteellinen ja pitkäjänteinen alue- ja kaupunkiympäristön kehitystyö. ”Ihmisten asumistarpeet ja kestävät ratkaisut palveluiden, kaupunkikuvallisten näkökulmien, energiaratkaisujen ja vähähiilisyyden osalta on otettava huomioon. Rakennusliikkeen on osattava hahmottaa alueen lopputulos jo paljon ennen toteutusta. Rakentamiselle on löydettävä oikea sijainti, nähtävä alueen ympäristöarvot ja asukkaiden huomisen tarpeet.” 

Arktalla on suunnittelussa Tampereen Metsä-Kalevan uusi asuinalue.

Uusia asuinpaikkoja Tampereella lähipalveluiden ääreen 

Pirkanmaalla myös asuinrakentaminen nojaa kaupungin liikenne- ja palveluverkoston kehittämiseen. Asuinkeskuksissa uudet asuinalueet ovat usein tonttien käyttötarkoituksen muutoksia raitiotien tai lähijunaseisakkeiden varrella; vanhoja toimisto-, varasto- tai teollisuusrakennuksia vaihdetaan uusiksi asuintaloiksi. Mikä tahansa Arktan kehityskohteista sopisi malliksi, mutta kehitys- ja sijoittajasuhdejohtaja Petra Kiiveri ottaa esimerkiksi Tampereen Kalevan kaupunginosaan suunnitteilla olevan kahdeksan kerrostalon muodostaman Arktan Metsä-Kaleva korttelin, joka rakennetaan huonekaluliike Vepsäläisen ja Vaasan leipomon liiketilojen paikalle. ”Sijainti on Kalevan parhaita: kortteli on uuden raitiotien varrella, mutta rajautuu komeaan, metsäiseen ja suojeltuun Kalevan harjuun.” 

Tampereen Raholan kaupunkikuva uudistuu. Uuden Arktan Raholanharjun asuinalueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen ratkaisuja. Arkta rakentaa alueelle yli 20 kerrostaloa. Suunnittelussa huomioidaan viihtyisyys, luonto, lähijunaseisakkeen läheisyys ja nykyajan asumisen tarpeet: etätyöt, harrastaminen, liikkuminen ja läheisen Tesoman Westerin kaupalliset palvelut. ”Alue on valmistuttuaan noin 2000 ihmisen uusi asuinpaikka”, Kiiveri sanoo. 

Myös Nokian kaupunkikuvaa uudistaa keskusta-alueelle rakenteilla oleva trendikäs uusi kerrostaloasuinalue Puroniitty, josta on alle 15 minuutin junayhteys Tampereelle. ”Kävelymatkan päähän ydinkeskustasta nousee järkihintaisia kerrostalokoteja”, myyntipäällikkö Harri Oikari sanoo. 

Myös Lielahden palvelujen lähelle, Horhan ulkoilumaastojen ja Teivon raviradan lähistölle uudelle Lamminpään asuinalueelle, nousee Arkta-koti 115 taloudelle. 

Lähelle Tammerkosken kuohuja ja Tampereen Tuomiokirkkoa, tulee 8-kerroksinen Rongan Gaudian täydennysrakentamiskohde, jonka kaavoitussuunnittelu on ollut tiivistä yhteistyötä viranomaisten ja naapuruston kanssa. 

Tampereelle Hatanpään valtatien lähelle Abroretumin alueelle on tulossa puukerrostaloja. 

Innovatiivista yhteistyötä yliopistojen kanssa 

”Arktalle tyypillistä on myös rakentamisen innovatiivisuus; on kyettävä uudistumaan muun muassa tutkimustyön kautta”, Arkta Oy:n toimitusjohtaja Maarit Sääksi sanoo. ”Esimerkki innovatiivisuudesta on Tampereen Koivistonkylään rakenteilla oleva kuuden kerrostaloyhtiön kokonaisuus, joka on osa EU:n STARDUST Horizon energiaratkaisujen tutkimushanketta. Kyseessä on niin kutsuttu nettonollaenergiahanke: taloyhtiöt omistavat yhteisesti toisaalla Tampereella sijaitsevan aurinkokennovoimalan, joka tuottaa vähintään rakennusten laskennallisen energiatarpeen.” tekninen johtaja Marko Nikander sanoo. 

”Uudisrakentamisen taustalla on tavoite tehdä kaupunkikuvallisesti kestäviä ja korkealaatuisia, mutta myös kustannuksiltaan mahdollisimman järkevän hintaisia aluekokonaisuuksia”, sanoo tekninen johtaja Marko Nikander.

Tampereen Vuorekseen valmistui juuri kuuden täyspuukerrostalon korttelin muodostama kokonaisuus, joka on erinomainen esimerkki Arktan kyvystä tehdä puurakentamista. ”Kohde on osa yliopiston puurakentamisen PUKKI-tutkimushanketta”, 

Tampereella uusia Arktan asuinalueita: Katso lisää arkta.fi

  • Tampere, Metsä-Kalevan uusi asuinalue, Takojankatu Tulossa 8 kerrostaloa keskustaan, raitiotien vieressä. Arktan Metsä-Kalevan alue rajautuu suojeltuun metsään. 
  • Tampere, uusi Raholanharjun asuinalue Tulossa n. 20 kerrostaloa. 10 minuutissa junalla keskustaan ja kävellen Westerin ostoskeskukseen. 
  • Tampere, uusi Lamminpään asuinalue 2 kerrostaloa, 115 asuntoa. Lähellä Lielahden palvelut ja Teivon ulkoilumaastot. 
  • Tampere, Koivistonkylä Ilokkaanpuiston asuinalue Rakenteilla 6 kerrostaloa. Pyörällä keskustaan 10 minuutissa. Arktan aurinkoenergiaa hyödyntävä asuinalue. 
  • Tampere, Hatanpää Arboretum asuinalue Tulossa puukerrostalorakentamista. 
  • Tampere, Rongankadun ja Tuomiokirkonkadun lähistö Tulossa kerrostalo. 
Tampereen rajalla Partolan naapurissa As. Oy Pirkkalan Pereen Torenia.

Uusi trendikäs Puroniityn alue, Nokia: Rakenteilla 11 kerrostalon viihtyisä asuinalue kävelyetäisyydellä keskustassa, 

junaseisakkeen lähellä. 

Pirkkala Uusi-Pere: Kaksi alueen viimeistä rivitaloyhtiötä lähdössä rakenteille. Lähellä Tampereen rajaa Partolan naapurissa.

”Yhdessä hyvää rakentamassa” 

ARKTA-konsernin yritykset: edelläkävijöitä ja johtavia toimijoita vähähiilisyyteen tähtäävässsä rakentamisessa. 

Arkta Rakennuksen lisäksi yritysryppääseen kuuluu Helsingin seudulla puukerrostalojen rakentamisen edelläkävijänä tunnettu Arkta Reponen. Julkisten tilojen uudis- ja korjausrakentamiseen erikoistuneet Arkta Kultti Vaasan ja Seinäjoen ympäristössä sekä Arkta Rakennuskultti Uudellamaalla. Arkta Laatuseinä kehittää ja valmistaa betonielementtirakenteita ollen uranuurtaja matalaenergiaelementtien tuotannossa. 

Arkta-konsernissa on 220 työntekijää ja se työllistää pitkäaikaisten yhteistyökumppanuuksien kautta yli 500 henkilöä. Rakennettu yli 14.000 ARKTA-kotia. 

Maarit Sääksen mukaan hyvä tulos syntyy perheyritystaustan omaavien yhteistyöllä. ”Monipuolinen tietotaito ja vuosikymmenien kokemus, jota voimme konsernissa ja asiakkaidemme kanssa toisillemme hyödyntää, takaavat kehittymisen ja luotettavuuden.”

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa