Arkkitehtuurihelmi Turuntien varrella 


Tarvaspää valmistui vuonna 1913 ja toimi Akseli Gallen-Kallelan ateljeena ja hänen perheensä kotina aina taiteilijan kuolemaan asti. 

TAITEILIJA Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna avattiin yleisölle vuonna 1961 Gallen-Kallelan Museona. Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Kaunis arkkitehtuuri, puutarha ja puuhuvilassa sijaitseva kahvila kutsuvat viihtymään Laajalahden kauniissa maisemissa. 

Akseli Gallen-Kallela mentorina Gallen-Kallelan Museossa 12.2. – 4.9.2022 

Näyttelyssä tutustutaan Akseli Gallen-Kallelan mentoroimiin nuoriin taiteilijoihin, joita hän ohjasi eteenpäin urallaan. Gallen-Kallelan oppiin hakeuduttiin aina 1890-luvulta 1920-luvun loppuun saakka. 

Lukuisten muistojen, tunnettujen ja unohdettujen taiteilijaopiskelijoiden luonnosten, maalausten ja veistosten ansiosta Gallen-Kallela nähdään uudessa valossa kannustavana mentorina ja haastavana mestarina.

Taiteilijat: Akseli Gallen-Kallela, Thyra Ahlström, Carl Bengts, Eric O. W. Ehrström, Kirsti Gallen-Kallela, Ester Helenius, Georg von Hueck, Aarno Karimo, Ester Kumlin, Eero Nelimarkka, Alpo Sailo, Lauri Santtu, Hugo Simberg, Wilho Sjöström, Beda Stjernschantz, Martta Wendelin ja Nils Wikberg 

Näyttelyn on kuratoinut Laura Gutman. 

Gallen-Kallelan Museo Gallen-Kallelan tie 27 02600 Espoo www.gallen-kallela.fi

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa