Arkkitehtonisten julkisivupintojen erityisosaaja helpottaa arkkitehtien työtä tietomalleilla


Julkisivuratkaisujen asiantuntija Alupro tarjoaa tuotteistaan älykkäitä Revit-tietomalliobjekteja, millä tuetaan arkkitehteja näyttävien ratkaisujen luomisessa. Samalla suunnitteluprosessi nopeutuu, mikä säästää kustannuksia.

Olemme työstäneet tuotteistamme älykkäät tietomalliobjektit Revit-suunnitteluoh-jelmistolle, ja jaamme niitä nyt avoimesti arkkitehdeille heidän työtään helpottamaan”, projektijohtaja Heikki Raumanni Aluprolta kertoo. ”Mitä enemmän rakentamiseen voidaan tuoda digitalisaatiota, sitä helpompaa ja tehokkaampaa se on. Tietomallien luominen ja jakaminen on oma osuutemme alaa hyödyttävästä digitalisaatiosta.”

Alupron Revit-objektit ovat poikkeuksellisesti arkkitehdin luomia, mutta insinöörien kanssa yhteistyössä. Objektit suunnitellut arkkitehti Tambi Daghouz tietää ammattikuntansa tarpeet ja toiveet. ”Niiden avulla suunnittelutyö on helpompaa ja suunnitelmiin saadaan käytännössä täydellinen 3D-simulaatio siitä, miltä tuotteet näyttävät oikeassa ympäristössä.”

Valmiita Revit-tuoteperheitä näyttävien ratkaisujen toteuttamiseen

Alupro tarjoaa arkkitehdeille valmiita tuoteperheitä näyttävien ratkaisujen toteuttamiseen. Kotisivuilta löytyy tuotteiden kattavat tiedot sekä vinkkejä käyttötavoista ja kohteista.  ”Jos arkkitehdilla on visio täysin uudenlaisesta ratkaisusta, tuemme häntä sen toteuttamisessa.”

Kustomoiduista ratkaisuista ajankohtainen esimerkki on arkkitehdin suunnitelman pohjalta Alupron toteuttama Helsingin Kalasatamaan avatun Kauppakeskus Redin julkisivu. ”Kehitimme sitä varten paljon uusia tuotteita, joita voimme jakaa nyt Revit-objekteina muillekin joko suoraan käytettäväksi tai uusien visioiden synnyttäjiksi”, Raumanni valottaa näyttävän toteutuksen taustoja.

Alumiinijulkisivut varteenotettava ratkaisu saneerauskohteisiin

Jo pelkästään pääkaupunkiseudulla kiinteistöjen korjausvelka on muutama miljardia euroa. Alumiiniratkaisuilla on hyödyntämätöntä potentiaalia myös saneerauskohteissa.

”Harva on ajatellut muuta kuin betonin korvaamista betonilla, mutta alumiinisilla rakenteilla on monia etuja. Väitän, että metallisen pintajulkisivun kokonaiskustannus elinkaaressa on vähemmän kuin tiilikuvioisen. Se on huomattavasti nopeampi toteuttaa, jolloin remontin aiheuttama haitta jää pieneksi”, Alupron toimitusjohtaja Vesa Samela taustoittaa. ”Lisäksi alumiinipinta on huoltovapaa ja elinikä on satakin vuotta. Jos alla tarvitsee tehdä muutoksia, alumiinipinnan voi helposti purkaa ja kasata uudestaan.”

Lightning Design Collectiven suunnittelema ja SRV:n rakennuttama Väre-valotaideteoksen erikoisrakenne mahdollistui nopeassa aikataulussa Alupron toteuttamana. Valotaideteosta voi käydä ihastelemassa kauppakeskus REDI:n yhteydessä.

Alupron kumppanina pääurakoitsijan ei tarvitse vaivata omaa päätään työmaalla arkkitehtien visioiden toteuttamisessa. ”Toimittajilta halutaan työmailla helposti toteuttavia, teollisesti valmistettuja kokonaisuuksia, ja sellaisia ratkaisumme nimenomaan ovat”, Samela valottaa. ”Sen lisäksi, että olemme arkkitehtien paras visioiden toteuttaja, olemme rakennusliikkeille vahva, pintarakentamista kehittävä kumppani erilaisiin hankkeisiin aina suunnittelusta toteutukseen.”

Alupron toimitusjohtaja Vesa Samela (vas.) toivoo tilaajien harkitsevan betonille vaihtoehtoja
julkisivuremonteissa: ”Alumiininen julkisivu on näyttävä, nopea toteuttaa ja elinkaaressa kustannustehokas.”
Tambi Daghouz on suunnitellut Alupron
tuotteille älykkäät
Revit-tietomalliobjektit, jotka helpottavat arkkitehtien työtä.
Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen