Arkkitehdit LSV syttyy haasteista


TAMPEREEN YLIOPISTON Kampusareena Hervannassa edustaa tulevaisuuden rakentamista. Visuaalisesti kiehtovan julkisivun suojassa on tieteen, tutkimuksen ja teknologian keskipiste, jossa tutkijat, opiskelijat, alumnit ja yritykset kohtaavat toisensa saman katon alla yleisölle avoimien tilojen lomassa. Toiminnallisesti monipuolisen ja haastavan kokonaisuuden arkkitehtuurista eli rakennus-, tila- ja sisustussuunnittelusta vastasi Arkkitehdit LSV Oy.

Kampusareena pohjautui laajaan kampusvisioon, jonka kyseinen arkkitehtitoimisto laati Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle muutama vuosi sitten.

”Tulevaisuuden kiinteistöjä suunniteltaessa on tärkeää ymmärtää, miten eri mittakaavat aluesuunnittelusta aina tila- ja sisustussuunnittelun yksityiskohtiin vaikuttavat toisiinsa”, sanoo arkkitehti SAFA, Arkkitehdit LSV:n osakas Tobias Tommila. ”Kestävä rakentaminen on peruslähtökohta, jonka lisäksi hyvällä kokonaisvaltaisella suunnittelulla tuotetaan tilaajalle lisäarvoa. Se vaatii suunnittelua eikä vain taulukon puhtaaksi piirtämistä. Näin toteutetaan arvokkaita mutta ei kalliita projekteja.”

Yli 30 vuotta Tampereella toiminut arkkitehtitoimisto hallitsee kaikki arkkitehtisuunnittelun osa-alueet ja on palkittu monista töistään. Meneillään on sukupolvenvaihdos; toiminnasta vastaavat kaksi perustajaosakasta ja kolme nuorempaa osakasta.

www.arkkitehditlsv.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen