Arki Kyrösjärven ympäristössä vaikuttaa hyvinvointiin: rauhallinen arki ja sujuvat palvelut ovat luonnostaan houkuttelevia Isoon Pikkukaupunkiin.


Ikaalisissa vesistöjen läheisyys rikastaa koko kaupungin elämää. Puistomainen ympäristö ja kätevät lähipalvelut lisäävät viihtyvyyttä entisestään. 

Sivistysjohtaja ja vs. kaupunginjohtaja Tapio Ala-Rautalahti korostaa, että Ikaalisten asunto- ja tonttitarjonnan erottaa muista Pirkanmaan kunnista upea järviympäristö. 

”Se on läsnä jokaisella tontilla. Osalta tontteja avautuu järvimaisema, ja kuivan maan tonteiltakin on lyhyt matka yleiselle rannalle tai venelaituriin. Tontit ovat pääsääntöisesti reilun kokoisia, on tilaa olla ja harrastaa”, hän kuvailee. 

Kyrösjärvi on sopivan kokoinen retkeily-, kalastus- ja muuhun virkistyskäyttöön. Sen saavutettavuus on hyvä ja se tarjoaa paljon rauhallisia veneily sekä virkistyspoukamia. Järveltä pääsee ketterästi tarvittaessa vaikka kauppakeskuksen laituriin. 

Vesistö tuo oman lisänsä myös kaupungin liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin. Puistomaiseen ympäristöön pääsee helposti heti kotiovelta. Seitsemisen kansallispuistokin on lähellä – siellä pääsee nopeasti erämaatunnelmaan. 

”Seutukaupunkiverkostotutkimuksessa olemme sijoittuneet kärkisijoille puistojen ja liikunta-alueiden saavutettavuudessa”, Ala-Rautalahti kertoo. 

Hän nostaa esille myös kaupungin monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Niiden hyödyntäminen on suurempiin kaupunkeihin verrattuna myös edullista. 

Aitoja lähipalveluja 

Ikaalisten palvelut tuotetaan lähellä, niihin on helppo päästä ja ne mukautuvat kunnan muuttuviin tarpeisiin. Palveluita tuotetaan tiiviisti ja tehokkaasti. 

”Olemme saaneet kiitosta sote-palveluiden käyttäjiltä erityisesti palveluiden toimivuudesta ja laadukkuudesta. Perusopetuksen osalta meillä on laaja verkko järven ympärillä. Keskusta-alueella vetovoimaa lisäävät Valkean ruusun hirsikoulu ja päiväkoti.” 

Ikaalisiin on valmistumassa keväällä myös uusi monitoimiareena, joka tarjoaa tiloja sekä liikunnan että kulttuurin tarpeisiin. 

”Matkailijoita vetää Kyrösjärven ympäristön mökkitarjonnan lisäksi Ikaalisten kylpylä, jossa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia. Asukkaille se tuo staycation-tunnelmaa”, Ala-Rautalahti mainitsee. 

Ikaalisten lyhyt etäisyys Tampereelta ja toimivat yhteydet mahdollistavat myös suuremman kaupungin tarjoamien kattavien palvelujen käyttämisen kätevästi. 

IDEA-kampus tuo nuoria kaupunkiin, etätyöt vetävät aikuisia 

Toisen asteen ammatillista ja lukiokoulutusta tarjoava IDEA-kampus tuo oman lisänsä Ikaalisiin. Laskennallisesti kampuksen opiskelijamäärä vastaa 10 prosenttia kaupungin 7000 asukkaasta. Ala-Rautalahti pitää vahvuutena, että Ikaalinen tarjoaa opintojen ohella myös monipuolisia työmahdollisuuksia. 

”Ikaalisissa sekä seutukunnan alueella on hyvät mahdollisuudet työllistyä. Myös monipuolistuneet etätyöntekomahdollisuudet ovat lisänneet kiinnostusta valita rauhallinen seutukaupunki asuinpaikaksi”, hän toteaa. 

Rakentuva Hämeenkyrön väylä sujuvoittaa merkittävästi liikennöintiä Tampereen suuntaan. 

Ikaalinen onkin pärjännyt hyvin maakunnan kilpailussa uusista asukkaista. 

”Muuttovoitto osoittaa, että olemme Ikaalisissa onnistuneet kehittämään palveluita vetovoimaisiksi ja toivotamme uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi. Nykyisten kaupunkilaisten lisäksi kaupungin tarjoamat asuinmahdollisuudet johtavat yhä useammilla uusilla asukkailla päätökseen perustaa oma koti Kyrösjärven äärelle”, Ala-Rautalahti summaa. 

Tutustu tarkemmin: ikaalinen.fi

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen