Arjessa elävät arvot ohjaavat Otaverkon toimintaa


Hyvä työpaikka ei synny vahingossa. Se vaatii pitkäjänteistä työntekijäkokemuksen kehittämistä ja vakaata arvopohjaa. Otaverkossa asiassa on edetty palkintosijoille asti.

Otaverkko Oy on perustettu vuonna 1997. Alusta alkaen Otaverkosta on haluttu rakentaa hyvä työpaikka. Sellainen, jossa työntekijät voivat kasvaa ja olla sitä mitä ovat: hyviä ihmisiä”, toteaa Otaverkko Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Karhapää.

Otaverkko Oy on tietoliikenteen ja tietotekniikan asiantuntija- ja palveluyritys Espoon Pohjois-Tapiolassa. Otaverkko tarjoaa yritys- ja organisaatioasiakkailleen tietoturvallista, kokonaisvaltaista teknistä it-osaamista sekä laadukkaita ja tarpeen mukaan räätälöityjä it-ratkaisuja. Otaverkossa työskentelee 25 alansa kärkiosaajaa. Pienenä yrityksenä Otaverkko tietää saavansa parhaat tekijät ainoastaan, jos tarjoaa työpaikan, jollaista muualta ei saa.

”Osoituksena hyvän työpaikan rakentamisen eteen tekemämme työn onnistumisesta voidaan pitää meille tänä vuonna myönnettyä oman sarjamme viidettä sijaa Suomen Great Place to Work® -tutkimuksessa”, jatkaa Karhapää. ”Tunnustus on merkittävä, sijoja ei voida ostaa rahalla eikä henkilöstön suuhun voi asettaa sanoja etukäteen.”

Toiminnallisiksi muovatut arvot

Otaverkon menestys perustuu arvopohjaiselle ajattelulle.

”Eikä pelkästään ajattelulle vaan toiminnalle”, täsmentää Karhapää. ”Useinhan tilanne yrityksissä on se, että arvot sorvataan erillään yrityksen arjesta. Meillä arvot kirkastettiin yhteistyössä henkilöstön kanssa. Ulkoa annettuna tulos olisi ollut toinen.”

Otaverkon arvot muotoiltiin toiminnallisiksi siten, että ne nivoutuvat kiinteästi yrityksen arkeen ja toimintaan.

”Koska arvomme on muotoiltu henkilöstöä yhdistävien asioiden perusteella, niistä on muokkautunut toimintatapoja, joista ei tarvitse erikseen muistutella. Toki arvot sitoutuvat tiiviisti myös yrityksen strategiaan.”

Jotta törmäyksiltä vältytään, Otaverkossa kiinnitetään huomiota yhteiseen arvopohjaan jo rekrytointivaiheessa.

”Esimiehet eivät haastattele hakijoita yksin, eivätkä haastattelut ole liukuhihnatyötä. Työnhakijaan tutustutaan myös ihmisenä. Käytämme myös tiimihaastatteluita, jossa työnhakija pääsee tapaamaan tulevaa tiimiään”, kertoo palvelujohtaja Lenni Laukkanen.

”Alallamme työntekijöistä käydään kovaa kilpailua. Sitoudumme työntekijöihin ja heidän kasvuunsa vahvemmin kuin muut. Tämän ovat huomanneet ne, jotka ovat käyneet kokeilemassa muualla ja palanneet meille takaisin. Se lienee yksi selkeimmistä todisteista siitä, että työntekijä tuntee paikan omakseen.”

Otaverkon arvot:
  • Ota opiksi
  • Ota aloite
  • Ota mukaan
  • Ota koppi
  • Ota huomioon
  • Ota selvää
Jaa tämä artikkeli


Työelämä