Arctic Fox Igloos on Ranuanjärven kehystämä ketunkolo keskellä arktista maisemaa


Iglujen edessä avautuu näkymä luonnonkauniille Ranuanjärvelle. Talviaikaan järvi tarjoaa mahdollisuudet monenlaiseen talvipuuhasteluun aina jään päällä kävelystä hiihtoon asti. Kesällä se kutsuu pulahtamaan ja viettämään aikaa rannoillaan. Keväällä iglun lasikaton läpi voi puolestaan ihastella jäiden lähtöä sekä luonnon puhkeamista kukkaan siinä missä syksyllä silmäniloa tarjoilee ruskan väriloisto.

Täällä, ympärivuotista ravintola-, majoitus- ja elämystoimintaa tarjoilevassa, Ranuan Arctic Fox Igloos -iglukylässä jokaisella vuodenajalla on omat herkkunsa tarjoiltavanaan. Juuri siinä piilee arktisen napaketun mukaan nimetyn, noin vuosi sitten avatun konseptin salaisuus:

”Monet vastaavat kohteet ovat suljettuina kesäkaudet, mutta meille tärkeintä on ympärivuotisuus. Sama pätee myös alueen suosituimpaan vierailukohteeseen”, Ranuan eläinpuistoon, Arctic Fox Igloos -iglukylän tiimivastaava Niklas Putkivaara mainitsee.

Sopivasti lähellä ja etäällä

Ranuan seudun matkailu Oy:n alla toimiva Arctic Fox Igloos sekä eläinpuisto muodostavat kaiken kattavan pakettilomakohteen, johon kuuluvat niin eläinpuisto ja aktiviteettipalvelut kuin iglukyläkin – unohtamatta myöskään samassa pihapiirissä toimivaa, lappilaisia raaka-aineita korostavaa, korkeatasoista ravintolaa.

”Eläinpuisto on aina ollut päivämatkailukohde, mutta yhtiön toiminnan kasvaessa meistä on tullut täysipainoinen lomakohde, jossa yhdistyvät laadukas majoitus ja pohjoinen eksotiikka”, Putkivaara sanoo.

Paitsi miljöö, myös iglukylän lokaatio on mitä ihanteellisin: kohde sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Ranuan keskustasta ja kahdeksan kilometrin etäisyydellä Ranuan eläinpuistosta. Toisin sanoen: matkailija on keskellä kaikkea, mutta kuitenkin valo- ja melusaasteen ulottumattomissa. ”Rovaniemen lentokenttä sijaitsee 80 kilometrin päässä ja kulkuyhteydet pelaavat”, Putkivaara lisää.

Iglu kuin ketunkolo

Kun iglun sängyssä makaava matkailija nostaa katseensa järveltä taivaankantta kohti, avautuu silmien eteen jotain yhtä lailla hypnotisoivaa: yöttömän yön aikaan taivaan täyttää loputon valo kun taas kaamoskaudella tähtiloisto ja revontulet tervehtivät matkailijaa tuudittaen tämän uneen. Paikalliseen osaamiseen ja käsityötaitoon nojaavat iglut osaavat myös yllättää yksityiskohdillaan:

”Pieni asia, jota kaikki eivät välttämättä hoksaa, on se, että sängyt ja lattiassa oleva kompassi osoittavat pohjoiseen. Kompassi on käsintehty mosaiikkilaatoituksella”, Putkivaara yllättää.

Suuren suosion vuoden aikana sekä suomalaisten että ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa saavuttaneet iglut ovat kuin pieniä, turvallisia ketunkoloja keskellä arktista maisemaa:

”Iglut on suunniteltu niin, että siellä voi niin halutessaan viettää vaikka koko viipymän. Jokaisessa iglussa on myös oma sauna. Kaikki on samassa paketissa ja maisema ympäri vuoden mitä upein”, Putkivaara ynnää.

www.arcticfoxigloos.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu Vapaa-aika