TIETOMALLINNUKSELLA VIRHEETTÖMÄMPÄÄ RAKENTAMISTA


M.A.D. maahantuo ja lokalisoi kotimaan markkinoille ArchiCADiä, joka on Suomen suosituin BIMohjelmisto. Kun suunnitteluammattilaisten ArchiCADin yhdistää eri osapuolten yhteistyöympäristönä toimivaan BIMcloudpilviratkaisuun ja älylaitteille ladattavaan BIMx-sovellukseen, syntyy ekosysteemi, joka tuo asiakkaat ja loppukäyttäjät aivan uudella tavalla mukaan rakennuksen sisältöön.

M.A.D.in tuotepäällikkö ja osakas Ville Pietilä on tietomallinnuksen asiantuntija yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella.

”Asiakas pääsee kiinni aiemmin vain ammattikäyttöön jaeltuun tietoon omalla älylaitteellaan ja voi kommunikoida suunnittelijan kanssa alusta alkaen. Hän voi nyt saada sellaisia palveluja, joita ei ole ennen voinut kuvitellakaan”, sanoo M.A.D.in tuotepäällikkö ja osakas Ville Pietilä.

”Tämä on iso muutos. Tällä hetkellä tekniikka mahdollistaisi jo vaikka mitä, mutta muutosta hidastavat totutut käytännöt”, hän jatkaa.

Tietomalli asiakkaan taskuun

BIMx on ylivoimaisesti käytetyin rakennusalan mobiilisovellus. Android- ja iOSälylaitteisiin ladattavaa ilmaista BIMx:ää ja maksullista BIMx Pro -versiota on ladattu yli miljoona kertaa, ja niillä on yli satatuhatta käyttäjää kuukaudessa.

”Suuri käyttäjämäärä osoittaa, kuinka paljon tarvetta rakennusalan tiedon katseluun eri osapuolilla on”, Ville Pietilä huomauttaa.

BIMx-sovelluksen käyttö on yksinkertaista ja helppoa, ja sen hyperlinkkien ansiosta pääsee yhdellä klikkauksella 3D-mallista piirustukseen. BIMcloud-ratkaisulla voi kommentoida suunnitelmaa suoraan suunnittelijalle.

”BIMx Model Transfer -sivustolla talosuunnitelman tilaaja voi liikkua tietomallissa omalla tietokoneellaan ilman asennettavia ohjelmia, pelkällä internetselaimella. Hän voi tutustua tuotteeseen ennen kuin lähtee sitä tilaamaan tai rakentamaan. Tämänhän pitäisi olla itsestään selvää palvelua”, Pietilä sanoo.

BIMx ja BIMcloud muodostavat tietomallista esineiden internetin, jota voidaan jakaa kaikille, joita se koskee: viranomaisille, kiinteistön huollosta vastaaville, asukkaille – ja vaikkapa pelastustyötään tekevälle palomiehelle.

M.A.D. eli Micro Aided Design Oy – Suomen johtava rakentamisen tietomallinnuksen eli BIMin asiantuntijayritys.

ArchiCAD – Suomen suosituin rakennussuunnittelutyökalu, jolla arkkitehti luo kolmiulotteista tietomallia.

BIMcloud – ainutlaatuinen pilviratkaisu, jonka saa toimijan itse määrittelemään ja ylläpitämään paikkaan. Tiimityöympäristö, jonka avulla tietomalli on kaikkien osapuolten käytössä.

BIMx – nerokas sovellus tietomallin tarkasteluun ja reaaliaikaiseen viestintään. Ainutlaatuiset integroidut hyperlinkit 3D-mallista piirustuksiin. Toimii niin mobiililaitteilla kuin tietokoneen selaimellakin.

www.mad.fi/

https://mad.fi/tuotteet/archicad

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Infrastruktuuri Rakentaminen Rakentaminen 2020