Annosjakelupalvelulla joustavuutta ja turvaa arkeen


Oma-annospalvelu lisää hoitomyöntyvyyttä ja tukee lääkehoidon onnistumista. 

Oma-annospalvelussa apteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti otettavat lääkkeet valmiissa ja selkeästi merkityissä annospusseissa, kahden viikon jaksoissa. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan lääkehoidon ajantasaisuus, yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet tarkistetaan. 

Elämme tällä hetkellä erilaista aikaa. Koronavirus on aiheuttanut huolta niin ikäihmisten, riskiryhmien kuin omaistenkin keskuudessa. Monia normaaliarkeen kuuluvia rutiineja on pitänyt muuttaa ja toimintatapoja uudistaa. Apteekissa käynti on aiemmin kuulunut arjen rutiineihin ja säännöllisesti otettavat lääkkeet on jaettu itse tai omaisen toimesta dosetteihin. Nyt kun lähikontakteja on vältetty on näidenkin rutiinien osalta jouduttu miettimään uudenlaisia toimintapoja. 

Annosjakelu helpottaa arkea 

Oma-annos annosjakelupalvelulla voit helpottaa omaa tai läheisesi arkea. Lääkkeiden annosjakelupalvelussa kaikki säännöllisesti käytetyt lääkkeet ja vitamiinit toimitetaan apteekista kahden viikon välein, valmiiksi annosteltuna kätevissä annospusseissa. Annospussiin on kirjattu sen sisältämät lääkkeet, päivämäärä ja kellonaika, joka muistuttaa lääkkeiden ottamisesta oikeaan aikaan, oikeana päivänä. Annosjakelun tuotantoprosessi on hygieeninen ja tapahtuu niille tarkoitetuissa puhdastiloissa. Näin lääkkeitä ei käsitellä manuaalisesti eikä dosettien puhtaudesta tarvitse huolehtia itse. Annospussirulla dosettia helpompi ottaa vaikkapa mökille mukaan. Annosjakelupalvelu tuo helppoutta ja sujuvuutta arkeen. 

Annosjakelu edistää lääkitysturvallisuutta 

Annospussirullat toimitetaan yleensä kahden viikon jaksoissa, mutta koronapandemian aikana on Fimean luvalla toimitettu myös neljän viikon jaksoja. ” Me olemme pystyneet joustamaan ja huolehtimaan asiakkaidemme tarpeista normaaliin laadukkaaseen tapaan myös poikkeusolojen aikana. Useat apteekit ovat aloittaneet kuljetuspalvelun lääkkeiden toimittamiseksi asiakkaille kotiin. Koronapandemian aikana annosjakelun käyttö on lisääntynyt, moni on aloittanut palvelun käytön sujuvoittaakseen omaa ja läheistensä arkea”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Karoliina Kaijasilta-Järvenpää. 

Annosjakelupalvelun aloituksen yhteydessä lääkäri tarkistaa lääkkeiden ajantasaisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden ja apteekki mahdolliset päällekäisyydet sekä yhteensopivuudet. Muistathan kertoa apteekissa kaikista käyttämistäsi resepti- ja itsehoitolääkkeistä sekä vitamiineista ja ravintolisistä päällekäisyyksien välttämiseksi. 

Oma-annospalvelu sopii: 

 • Kaikille jotka kaipaavat lääkehuoltoon helppoutta ja sujuvuutta 
 • Parhaiten henkilöille, joilla on pysyvä ja säännöllinen lääkehoito 
 • Monilääkityspotilaille 
 • Muistisairaille 
 • Niille joiden hoitosuunnitelmassa on vain lääkejakelu, eivätkä tarvitse arjessa muuta apua 

Kun sinulla on käytössäsi Oma-annospalvelu: 

 • Saat lääkkeet näppärästi kahden viikon annospussirullassa 
 • Nurkissasi ei pyöri enää useita lääkepakkauksia 
 • Sinulta ei kulu enää turhaa aikaa lääkkeiden annosteluun 
 • Lääkkeiden ottaminen on helppoa ja muistamista edesauttaa pussiin kirjattu päivämäärä ja kellonaika 
 • Uuden lääkkeen kokeilu onnistuu myös helposti annosjakelupalvelussa 
 • Jos lääke ei sovellukaan sinulle tai jonkin lääkkeen käyttö lopetetaan, sinulle ei jää käyttämättömiä lääkkeitä, jotka joutuisit toimittamaan apteekkiin hävitettäväksi 
 • Lääkitysturvallisuus paranee: lääkityksesi on on aina oikein ja ajantasalla annosjakelupalvelua käytettäessä 
 • Annosjakelupalvelu vähentää lääkejätteen ja pakkausjätteen määrää 

Pharmac Finland Oy 

Perustettu: 2008 

Mitä tekee: valtakunnallisesti merkittävä, lääkkeiden koneelliseen annosjakelupalveluun, lääkitysturvallisuuspalveluihin ja asiakaskuntamme digitaalisten työkalujen kehittämiseen erikoistunut suomalainen yritys 

Toimipiste: Vantaalla 

Asiakkaat: Apteekit ympäri Suomen 

Työntekijöitä: n.70 

Liikevaihto: 17,7 miljoonaa

Oma-annos apteekkisi neuvoo sinua kaikissa annosjakelun aloittamiseen liittyvissä asioissa. Katso lähin apteekki: oma-annos.fi sivuilta ja kysy lisää! 

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi Terveys