Maksuliikenteen automaatio voidaan viedä uudelle tasolle


Pilvipalvelun avulla maksuliikenteen automaatio, kontrollit ja koko palvelukonsepti pystytään nostamaan aivan uudelle tasolle”, Tommi Kosonen lupaa.

Maksuliikenneratkaisua valitessa kannattaa Kososen mielestä huomioida ennen kaikkea se, että toimittaja tuntee maksuliikennemaailman ja pystyy tarjoamaan siihen vaihtoehtoja ja parhaita käytäntöjä, koska kysymyksessä ei ole pelkästään uuden ohjelmiston käyttöönotto. Kyseessä on muutosprosessi, jossa omat toimintatavat on hyvä käydä läpi ja miettiä, miten niitä voisi kehittää yhdessä toimittajan kanssa. 

”Työkalujen pitäisi olla sellaisia, jotka eivät pakota tiettyihin prosesseihin, mutta mahdollistavat erilaiset prosessit. Automaatiota kannattaa käyttää, mutta ei pelkästään automaation vuoksi, vaan silloin kun siinä on oikeasti järkeä. Toimittajalla on oltava myös aito halu ja kyky vastata siihen, että yritys pystyy jatkossakin hyödyntämään tulevaisuuden palveluja, joita pankit tulevat tarjoamaan.”

”Työkalujen pitäisi olla sellaisia, jotka eivät pakota tiettyihin prosesseihin, mutta mahdollistavat erilaiset prosessit.”

Jos yrityksellä on kansainvälistä maksuliikennettä, sen automatisointi monipankkiohjelmistolla mahdollistaa esimerkiksi pankkien gateway-palvelujen hyödyntämisen keskitetysti. Monipankkipalvelu antaa mahdollisuuden pankkien kilpailuttamiseen ja tarjoaa pankkiriippumattoman automatiikan maksuliikenteeseen. Yrityksen ei tarvitse muuttaa omia prosesseja, vaikka vaihtaisikin pankkia tai ottaisi lisäpalveluja muualta.

”Yritys voi vapaasti valita pääpankkinsa ja käyttää kaikkia pankin tarjoamia kansainvälisiä palveluja. Se näkyy yrityksille kustannustehokkuutena kun maksuliikenteeseen liittyvät ratkaisut ovat yrityksen omissa käsissä”, Kosonen sanoo.

Tänä syksynä Analyste osti treasury-prosesseihin ja kassasuunnitteluun keskittyneen Exidion, sillä maksuliikenteessä ja kassasuunnittelussa on paljon synergiaa. Exidiolla on vahvat näytöt kotimaisten ja kansainvälisten konsernien treasury-toimintojen tehostamisen tukijana. 

”Me pystymme nyt tarjoamaan maksuliikenteestä ja kassasuunnittelusta erittäin pitkälle automatisoidun ratkaisun, jossa molemmat järjestelmät tukevat toisiaan eikä tietoja tarvitse syöttää kahteen kertaan”, Kosonen kertoo.

Ratkaisut hyödyntävät avoimia rajapintoja ja yhdistävät eri järjestelmissä olevan tiedon, jolloin kokonaiskuva on kattava ja ajantasainen. Analysten palvelut maksuliikenteen automaatioon ovat pilvipohjaisia ja prosessit on tehty läpinäkyviksi ja turvallisiksi niin, että ne täyttävät myös yritysten omat vaatimukset.

analyste.com/enterprise

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Yrityspalvelut