Ampner tähtää 5 miljardin markkinaan


Uusi Ampner ACE™ 300 invertteri on markkinoiden tehokkain, kooltaan pieni ja kestää erittäin hyvin kaikenlaiset ääriolosuhteet. Invertterin avulla sähköverkkoon voidaan liittää esimerkiksi aurinkovoimalaitos tai energiavarasto. Uuden tuoteperheen myötä Ampner tulee tarvitsemaan sekä rahoitusta että osaavia ammattilaisia. 

Vuonna 2012 Pasi Törmänen ja Mika Jantunen perustivat Ampner Oy:n. Kantava ajatus yritystä perustettaessa oli palvella alati kasvavaa tuulivoima-alaa. Siinä missä alkuun yrityksen toiminta keskittyi voimalaitosten sähköverkkoon liittämisen ja sähköverkkosuunnittelun asiantuntijapalveluihin, on Ampner nyt laajentanut palvelupakettiaan ja suunnittelee kokonaisvaltaisesti uuden energiatuotannon verkkoon liittämisessä tarvittavia ratkaisuja. 

Uudella tuotteella haetaan kasvua uusiutuvan energian kasvavilta markkinoilta 

Uusiutuva energia, hiilineutraali sähköntuotanto ja uudet varastointiratkaisut ovat viime vuosina nousseet uuteen arvoon. Suuret aurinkovoima- ja akkulaitokset ovat tässä murroksessa avainasemassa. 

Voimalaitosten tuotto perustuu usein pitkäaikaiseen sähkönmyyntisopimukseen. Tästä syystä voimalaitosten omistajat, rakennuttajat ja rahoittajat haluavat projekteihinsa luotettavia ja älykkäitä inverttereitä, joiden ympärille voi kustannustehokkaasti, helposti ja joustavasti rakentaa voimalaitoksen sähköjärjestelmän. Ampnerin uusi invertterituote on tärkeä palanen kustannustehokkaassa kokonaisuudessa. 

Kokoluokassaan maailman tehokkain invertteri 

Ampnerin markkinoille tuoma invertteri on kokoluokassaan maailman tehokkain, lupaa omistajakaksikko Jantunen ja Törmänen. Pienen kokonsa ansiosta invertterin asentaminen on myös helpompaa. Koska invertterin toiminta-alue on aina -40 celsiusasteesta +60 asteeseen, soveltuu tuote erinomaisesti vaativiin olosuhteisiin, jossa aurinkovoimalat usein sijaitsevat. 

“Lisäksi invertteriin voidaan liittää aikaisempaa tehokkaampia paneeleita ja suurempia määriä, vastaavaan ei moni pysty ja voimalaitoksen kustannusten ja tuoton optimointi on helpompaa”, Törmänen sanoo. 

Osaajia ja sijoittajia tarvitaan tulevaisuudessa 

Invertterien sarjatuotannon on määrä käynnistyä loppuvuodesta, kun uusi tuotantosolu valmistuu Vaasaan. Mika Jantunen arvioi liikevaihdon 10–100 kertaistuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana. “Tulemme tarvitsemaan osaajia tuotekehitykseen ja toimitusketjuun, sekä kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin”, Jantunen toteaa. 

Osaavien työntekijöiden palkkaamiseen tarvitaan lisää omaa ja vierasta pääomaa, jonka johdosta tänä vuonna käynnistyy ensimmäinen suurempi rahoituskierros. Rahoitus käytetään myyntiorganisaation ja markkinoinnin sekä toimitusketjun vahvistamiseen globaalia markkinaa ajatellen. 

  • Ampner Oy perustettu 2012 
  • Perustajat Pasi Törmänen ja Mika Jantunen 
  • Konsernin liikevaihto 2019 2.7 miljoonaa euroa 
  • Työntekijöitä 39 henkilöä Suomessa 
  • Pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Vaasassa, toinen toimipiste Helsingissä
Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi Yrityspalvelut