Ammattiliitto Pro on yhteisö eri alojen ammattilaisille


Ammattiliitto Pro on monialaliitto, joka rakentaa parempaa työelämää ja huolehtii jäsentensä edunvalvonnasta ja hyvinvoinnista. Jo 120 000 asiantuntijaa ja esihenkilöä nauttii liiton eduista sekä työssä että vapaa-ajalla.

Miltä kuulostaisi henkilökohtainen uravalmentaja tai maksuttomat urapalvelut ja työelämän koulutukset? Entäpä työttömyyskassa, jolla on tutkitusti Suomen ripeimmät käsittelyajat? Tai viidellä eri sektorilla – teollisuus-, finanssi-, palvelu-, ict- ja viestintäsektorilla sekä julkisella sektorilla – toimiva työelämän edunvalvonta, joka tukee toimeentuloa, osaamista ja hyvinvointia paitsi työpaikkojen arjessa, myös kriisitilanteissa? Näistä ja monista muista eduista saavat nauttia Ammattiliitto Pron jäsenet.

”Ammattiliitto Pro on yksi Suomen suurimmista liitoista, ja tarkoitettu asiantuntijoille sekä esihenkilöille koulutuksesta, tittelistä tai työsuhteen laadusta riippumatta. Tällä hetkellä meillä on 120 000 jäsentä monilta eri aloilta”, kertoo liiton julkisen sektorin johtaja Niko Simola.

Asialleen omistautunut ammattiliitto pitää huolta jäsentensä eduista, oikeuksista ja hyvinvoinnista. Liittoon kuulumisen hyödyt voidaan kiteyttää kahdeksaan pääkohtaan: asiantuntijoiden tuki, lakineuvonta, tuki uralla etenemiseen, työttömyysturva, rahanarvoiset edut vapaaajalle, rahanarvoiset edut lomalle, laajat hyvinvointiin liittyvät palvelut ja turvallisuus esimerkiksi kattavan tapaturmavakuutuksen muodossa.

”Jäsentemme arkea helpottaa myös se, että alan tai työpaikan vaihtuessa heidän ei välttämättä tarvitse vaihtaa liittoa. Tämä on mahdollista, koska olemme monialaliitto ja edustamme jäsenistöämme laajasti suomalaisessa työelämässä”, Simola tähdentää.

Työelämän kehittäjä

Ammattiliitto Pro on aktiivisesti mukana jäsentensä työelämässä. Liiton luottamusmiesverkostot huolehtivat siitä, että jäsenten työehdot ovat sopimusten mukaiset. He neuvovat ja neuvottelevat, sopivat kiistat ja puolustavat jäseniään viime kädessä oikeudessa. Oikeusapu on jäsenille taloudellisesti riskitöntä. Lisäksi liitto tarjoaa maksutonta puhelinneuvontaa niin yksityiselämään kuin yksinyrittämiseenkin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Jäsenten selusta on turvattu työttömyyden ja lomautuksen sattuessa.

”Meille tärkeintä on kehittää työelämää yhdessä ja hyvässä yhteistyössä. Valtaosa edunvalvonnasta on arkista, työpaikoilla tapahtuvaa toimintaa, kuten työskentelytapojen ja -olosuhteiden kehittämistä”, Simola linjaa.

Palkka- ja työehtojen lisäksi Pro kantaa huolta jäsentensä hyvinvoinnista laajalla skaalalla – esimerkiksi osallistumalla ilmastokeskusteluun ja kannustamalla jäseniään ilmastotekoihin. Liitto järjestää monenlaisia koulutuksia ja seminaareja liittyen niin esimiestyöhön, työelämän pelisääntöihin, hyvinvointiin kuin vastuullisuuteenkin. Uutta työtä etsivä saa neuvoja työnhakuun, ja Pron palkkalaskurit auttavat laittamaan palkkatoiveet ajan tasalle. Lisäksi Pro tekee mittavaa kansallista ja kansainvälistä vaikuttamistyötä.

Pro edistää sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää, tasa-arvoista yhteiskuntaa – ja pyrkii kehittämään suomalaista työelämää monilla eri tasoilla aina tasa-arvo- ja sosiaaliturvakysymyksistä psykologiseen turvallisuuteen asti,” Simola ynnää.

”Olemme monialaliitto ja edustamme jäsenistöämme laajasti suomalaisessa työelämässä.”
– Ammattiliito Pron julkisen sektorin johtaja Niko Simola

proliitto.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä