Ammattiliitto Pro etsii tulevaisuuden mahdollisuuksia


Tieto- ja viestintäteknologia-ala, eli ICT-ala, elää korona-ajan jälkeisessä murroksessa, jolle on tyypillistä osaamistarpeiden muutokset ja tulevaisuuden ennakoimattomuus. Ammattiliitto Pro haluaa olla kehittämässä työntekijöiden ja työnantajien välistä keskusteluyhteyttä. 

Covid19-pandemia sai aikaan digiloikan, jossa tieto- ja viestintäteknologian palveluille tuli valtava kysyntä. Se tarkoitti kiivasta työtahtia ja muutosvalmiutta sekä yrityksille että työntekijöille. Osaamistarpeiden vaihteluun ja ennakoimattomuuteen on syytä varautua myös tulevaisuudessa. 

”Murroksen laajuudesta kertoo, se että ICT-työntekijöiden koulutuksessa ja kehittämisessä on tällä hetkellä hankala valita yhtä selkeää suuntaa. Korkeintaan voidaan puhua metatasolla asiakaspalvelukykyjen tai johtamistaitojen parantamisesta”, kertoo Ammattiliitto Pron ICT- ja viestintä sektorin johtaja Antti Hakala. 

Varmaa on kuitenkin se, että työntekijän kyky vaikuttaa omaan työelämäänsä, esimerkiksi kehittämällä itseään, näkyy työhyvinvoinnissa. 

”Kytkös tyytyväisen työntekijän ja yrityksen tuottavuuden välillä on vahva”, sanoo Hakala. 

Ammattiliitto Pro ja Palvelutyönantajat Palta tutkivat taannoin hanketyönä yritysten toiminta- ja työskentelytapoja sekä sitä, miten tekoäly ja teknologiset innovaatiot vaikuttavat työtehtävien ja työskentelytapojen kehittymiseen. Miltä esimerkiksi tuntuu, kun omaksi työkaveriksi tuleekin robotti? Tai miten toimihenkilöt otetaan parhaiten mukaan rakentamaan uusia tuotteita, uutta bisnestä? 

”Olemme käyneet hyvää keskustelua työn tulevaisuuden näkymistä monilla Pron edustamilla toimialoilla – ja toivomme tekevämme näin myös jatkossa. Kaikilla aloilla tarvitaan vuoropuhelua työn murroksen käsittelemiseksi, innovaatioiden syntymiseksi ja työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi”, Hakala kertoo. 

Myös johtamistaito on merkittävä tekijä uudessa työelämän mallissa. 

”Hyvä johtaja hyväksyy ihmisten erilaisuuden ja toimii tasapuolisesti. Hän myös antaa aikaa tiimien lisäksi yksilötasolla. Tämä viimeinen on vaikeaa nykypäivän kiireessä”, kertoo Antti Hakala. 

Molemminpuolinen uskallus asioista keskustelemiseen vaatii sen, että yritykseen on rakennettu luottamukseen perustuva keskustelukulttuuri. Juuri tätä asiaa Ammattiliitto Pro haluaa erityisesti kehittää. Luottamuksen ilmapiirissä myös paikallinen sopiminen – johon ICT-alan työehtosopimus antaa laajat mahdollisuudet – onnistuu. 

Tutustu: proliitto.fi

Ammattiliitto Pro on työelämän edunvalvoja, joka tukee jäsentensä toimeentuloa, osaamista ja hyvinvointia rakentamalla entistä reilumpaa työelämää. Pron jäsenenä saat myös monia uralla eteenpäin vieviä etuja ja palveluita. Voit liittyä Pron jäseneksi koulutuksestasi, tittelistäsi tai työsuhteesi laadusta riippumatta. Pron avulla kehität esimiestaitojasi sekä taitoja oman työsi johtamiseen. Lisäksi voit ja jaksat paremmin.

Jaa tämä artikkeli


Tulevaisuuden Suomi