Amados Markkinointi Oy panostaa laadukkaaseen biohiileen ja sitä valmistaviin laitteistoihin


Jo 27 vuotta toiminut Amados uskoo menestyksensä perustuvan vahvaan muuntautumiskykyyn. Viimeisin aluevaltaus yritykselle on biohiili, jonka kysynnän uskotaan kasvavan lähitulevaisuudessa merkittävästi. 

Amados tunnetaan erityisesti konemyynnin- ja vuokrauksen täyden palvelun yrityksenä. Vuosien varrella yritys on kehittänyt itseään rohkeasti ja tällä tiellä halutaan jatkaa myös tulevaisuudessa. 

– Tämän myötä olemme nyt lähteneet kehittämään biotuotepuolta tytäryhtiömme SoilCaren nimissä, kertoo toimitusjohtaja Jari Ikonen. 

Biohiileen innostus syttyi erityisesti sen kautta, että omilla työntekijöillä ja yhteistyökumppaneilla oli siitä aiempaa kokemusta, toisaalta myös laitevuokraus ja urakointi ovat yritykselle jo ydintoimintaa. Samalla biohiili nähdään kasvavaksi alaksi sen ekologisuuden vuoksi. 

– Uskomme, että ilmastokysymysten myötä tälläistä kehitystä tarvitaan, Ikonen kuvailee. 

Monia käyttötarkoituksia ja erityisen laadukas tuote 

Soil Caren tarkoituksena on valmistaa biohiiltä itse omilla laitteilla, sekä vuokrata niitä yhteistyökumppanien käyttöön ja huolehtia heidän tuottamansa lopputuotteen jalostuksesta.

– Valmistus tapahtuu hitaalla pyrolyysimenetelmällä, jossa puu kuumennetaan 450–550 asteeseen, jolloin siitä erittyy tisle ja terva. Merkittävää toiminnassamme on se, että voimme käyttää tähän kierrätyspuuta, Ikonen kertoo. 

Lopputuote on erityisen laadukas verrattuna esimerkiksi tuontihiileen. Ikosen mukaan biohiilelle on kovaa kysyntää, johon kotimainen tuotanto ei ole toistaiseksi pystynyt vastaamaan. 

– Tuotteelle on myös poliittisesti suotuisa ilmapiiri. Tämä onkin sijoittajille kiinnostava kohde, hän toteaa. 

Biohiiltä käytetään erityisesti maanparannukseen, sekä teollisuuden ja kaivosten tarpeisiin. 

– Asiakaspohja on todella laaja, maanviljelijät, puutarhojen omistajat, kotitaloudet, mutta suuremmassa mittakaavassa myös kaivokset ja teollisuus. 

Tuotteen kehittämiseen Amadoksen tytäryhtiö SoilCare on valmis laittamaan paljon resursseja. Yritys tekee yhteistyötä esimerkiksi yliopistojen kanssa ja testaa eri materiaalien toimivuutta osana prosessia. 

– Kierrätyspuu on toki kiertotalouden näkökulmasta tärkeä, mutta olemme testanneet myös esimerkiksi pajua ja murskattua purkupuuta. Viime aikoina olemme edenneet monessa uudessa asiassa ja saaneet todella hyviä tuloksia, Ikonen summaa. 

www.amados.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi