Äly tuo mukavuuksia ja mielenrauhaa asujalle – sekä sulautuu sisustukseen


Älykodin juju on toiminnallisuuksissa, jotka on piilotettu sähkökalusteisiin. Huomaamattomat sensorit ilmoittavat asukkaalle esimerkiksi auki unohtuneesta ovesta, kodissa havaitusta ylimääräisestä liikkeestä tai vaikkapa vuotavasta vesipisteestä. Nautiskelija hyödyntää älykodin ominaisuuksia myös tunnelman luomisessa erilaisilla valaistuksilla. 

Schneider Electric, energianhallinnan ja automaation asiantuntija, on tuonut markkinoille älykotiratkaisun, joka mahdollistaa mukavamman, turvallisemman ja energiatehokkaamman asumisen – tyylikkäällä tavalla. 

Wiser-älykodin hallinta tapahtuu yhden puhelimeen tai tablettiin asennettavan sovelluksen avulla. Älykodin toimintojen ohjaus onnistuu applikaatiolla tai ääniohjauksella, mutta myös perinteisesti sähkökalusteita käyttämällä. 

Dekotalo Kuulas -asuntomessukotiin Lohjalle valaistuksen ohjaus toteutettiin kokonaan älykotijärjestelmän avulla. Puhelinsovelluksella voidaan määritellä omaan arkeen sopivia tilanteita ja asetuksia. Niitä voidaan aktivoida myös langattomilla painikkeilla, jolloin esimerkiksi eteisestä saa sammutettua kaikki kodin valot yhdellä painalluksella. 

”Schneider Electricin sähkökalusteiden valikoimasta löytyy värejä ja muotoja jokaiseen sisustukseen Esimerkiksi perinteinen selkeälinjainen Exxact-sarja on täydentynyt älykkäillä valokytkimillä ja pistorasioilla”, kertoo segmentti- ja kanavamarkkinointivastaava Sara Orre. 

Exxact-sarjasta löytyy erilaisia värejä ja kehyksiä, joiden avulla sisustuksella voi leikitellä. Lasikehyksiä on kolmea väriä: valkoinen, musta ja titaani. Valkoisesta lasikehyksestä on saatavilla myös huurrettu valkoinen versio, joka tuo sisustukseen pehmeän säväyksen. Kirkas valkoinen kehys taas tuo kuulautta sisustukseen. 

”Dekotaloon valittiin pohjoismaiseen tyyliin sopivat valkoiset kalusteet, mutta myös antrasiitti, musta ja kupari ovat olleet suosittuja. Värien avulla voi korostaa tilan muita yksityiskohtia, kuten esimerkiksi messinkistä tai mustaa hanaa. Exxact-sarjaan kuuluva läpinäkyvä designkehys on luottovalinta myös asuntoon, jossa sähkökalusteiden ei haluta rikkovan tapetin kuviota.” 

Tutustu Wiser-älykotiratkaisuun osoitteessa: www.se.com

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus Lifestyle