Alpa – lupaus täydellisestä neuleesta


Suomalainen Alpa valmistaa laatuneuleita harvinaisesta 100 % alpakan villasta ja toimii kestävän kuluttamisen airuena. 

Alpa on alpakan villaan erikoistunut neulemerkki, joka haluaa kirittää vaatevalmistusta laatukeskeisempään suuntaan. Kohta kymmenvuotisen toimintansa ajan se on erikoistunut vain parhaimpiin luonnonmateriaaleihin: alpakan villaan ja silkkiin. 

Andien vuoristossa laiduntavan alpakan villassa yhdistyvät hienon kashmirin ja vahvan lampaanvillan parhaat puolet: se on hyvin pehmeä, sileä ja pitkäkuituinen materiaali, joka kestää ahkerassakin käytössä siistinä ja nukkaantumatta. Alpakoiden kotimaassa Perussa kuitu varattiin aikoinaan vain kuninkaallisten käyttöön. 

Alpa suunnittelee tuotteitaan niille, joille vaatteet ovat tarkkaan harkittuja ja pitkäikäisiä hankintoja – ei kertakäyttöhyödykkeitä. Tämä näkyy niin tuotteiden materiaaleissa, muotokielessä, huolto- ja korjausmahdollisuuksissa kuin yrityksen tunnustuksia saaneessa vastuullisuustyössä. 

”Kyllästyimme vaatetarjonnan perusteettomaan kahtiajakoisuuteen. Tarjolla on joko pikamuotia tai järjettömän kalliita luksusbrändejä – Jos haluaa todella laadukkaan ja vastuullisen käyttövaatteen, jota voi käyttää pitkään, tarjonta on suppeaa. Kun myymme tuotteet verkon kautta, voimme tarjota maailman parhaat luonnonmateriaalit ja eettisen ja ekologisen valmistuksen kohtalaiseen hintaan.”, Alpan perustaja Heikki Timlin painottaa. 

Laatuun panostava neuleyritys haluaa palvella asiakkaita myös tuotteen hankinnan jälkeen ja tarjoaa verkkokaupan kautta tuotteilleen kattavat huolto- ja korjauspalvelut. Tarvittaessa neuleisiin toimitetaan varaosia, esimerkiksi tuotteen väristä korjauslankaa. 

Jyväskyläläisbrändi haluaa toimia tienraivaajana myös tuotteiden kierrätyksessä ja ostaa asiakkailta takaisin käytettyjä Alpa-neuleita hyvitystä vastaan. Käytetyt neuleet pestään, huolletaan ja listataan myytäväksi verkkokaupan 2nd Hand -osastolle. 

”Käytetyt neuleemme ovat tuotteistamme kaikkein kysytyimpiä. Meille se on selvä viesti siitä, että tuotteidemme laatu ja kestävyys on tiedossa, ja käyttöarvo nähdään korkeana – Sana laadusta kiirii.”, Alpan perustaja Heikki Timlin toteaa. 

Alpan verkkokauppa: www.alpa.fi

Jaa tämä artikkeli


Tekoja Suomesta