AINUTLAATUINEN PALVELUKONSEPTI


Spigot Oy tarjoaa asuntorakentamiseen yksityiskohtaisen rakentamisen konseptin, joka kattaa talotekniikan tarpeet suunnittelusta asennukseen.

Vuonna 2009 perustetun Spigot Oy uudisrakentamiseen erikoistunut yritys, jonka asiakkaita ovat sekä alan yritykset että yksityiset rakentajat. ”Toimimme pääosin Uudellamaalla, mutta suurimpien asiakkaiden pientalokohteita on myös muualla Suomessa”, toimitusjohtaja Olli Huhtala sanoo. Hän toteaa Spigotin palvelukonseptin olevan ainutlaatuinen. ”Vastaavaa ei ole tarjolla kellään muulla.”

Töitä ammattitekijöille!”

KAIKKI ASUINRAKENNUSHANKKEEN TALOTEKNIIKASTA

Konsepti soveltuu yksittäisten pientalojen lisäksi myös suurempiin asuinrakennushankkeisiin. ”Olemme toimittaneet talotekniikan rivitalo-osakeyhtiöihin ja usean asunnon muodostamiin kiinteistöyhtiöihin. Asiakkaina on myös talotehtaita, joiden asuntokohteisiin toimitamme tekniikan suunniteltuna ja asennettuna.

Huhtala painottaa suunnittelu- ja rakennustyön lisäksi Spigotin valmiutta myös asennustyön tekemiseen. ”Kun hankkeen talotekniikan taustalla on yksi tekijä ja täsmällisesti ohjeistettu ja päivitetty konsepti, liikutaan turvallisilla vesillä”, hän sanoo ja muistuttaa, että keskittämisessä on kyse myös kustannustehokkuudesta.

Spigot Oy:n toimintakonseptissa korostuu kokonaisuus. ”Pystymme suunnittelemaan ja myymään asiakkaalle ratkaisut, jotka toimivat yhdessä ja yhteen. Viihtyvyys ja asumismukavuus perustuvat riittävään ja oikein mitoitettuun ilmanvaihtoon, lämmitykseen, jäähdytyksen ohjaukseen ja kosteiden tilojen kuivatukseen. Kyse on osaamisesta ja huolellisuudesta, sillä erityisesti nykymääräysten mukainen rakenteiden tiiveys luo haasteita, jotka on osattava tiedostaa, jotta talo on terveellinen asua, Huhtala sanoo.

Hän toteaa, että hanke on parhaimmillaan silloin, kun Spigot on mukana jo suunnitteluvaiheen alusta alkaen. ”Rakennuttajan lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä arkkitehdin ja rakennesuunnittelijan kanssa.

Konseptiin myös kuuluu, että hankkeen tarkka hinta taloteknisten ratkaisujen osalta on laskettavissa euron päälle. ”Tälläkään kohdin rakennuttajalle ei tule yllätyksiä.”

Konseptissa korostuu kokonaisuus.”

OSAAVISTA AMMATTILAISISTA ON HUUTAVA PULA

Spigotin palkkalistoilla on tällä hetkellä 35 henkilöä, minkä lisäksi yritys työllistää aliurakointina noin kymmenen henkilötyövuotta. Huhtala muistuttaa, että tekniikan määrä on myös pientaloissa lisääntynyt huimasti, mikä edellyttää paljon myös osaamiselta. ”Tavoitteena on entistä yksityiskohtaisempi konsepti. Kun toimintamalli laajenee oikeaan suuntaan, ei rakentamisen määrän vaihtelu hetkauta meitä suuntaan tai toiseen.”

Yksi kasvua rajoittava huoli Huhtalalla on: ammattitaitoisten työntekijöiden tarve. ”Osaavista lvi-asentajista on jatkuva, huutava pula”, hän sanoo ja tarjoaa väylää talotekniikan työtehtävistä kiinnostuneille. ”Meillä on oma koulutuspolkumme alan tehtäviin. Muutama tekijä on myös oppisopimuksella.”

spigot.fi

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021