Aikaa hemmottelulle ja hyvinvoinnille


Keski-Suomessa olet aina lähellä kaunista metsä- ja järviluontoa – keskellä kaupunkiakin. Hemmottele itseäsi saunan lämmössä, elämyksellisissä majoituskohteissa ja luontoaktiviteettien parissa. 

Ruskan väreihin pukeutuva luonto, kirpeän kuulaat aamut ja hämärtyvät illat – juuri oikea hetki hellittää arjen kiireistä ja ottaa aikaa hemmottelulle ja hyvinvoinnille. 

Maailman Saunamaakunnassa Keski- Suomessa nautit saunan lempeästä lämmöstä myös syksyllä. Savusaunan pehmeät löylyt, hemmotteluhoidot, saunajooga ja muut saunaelämykset täydentyvät unilla ainutlaatuisissa majoituskohteissa. Revontuli Resortin lasikattoigluissa ja Varjolan uusissa koskisviiteissä ihailet tähtitaivasta mukavasti pehmeiden lakanoiden keskeltä. Peurungassa nautit kylpylähotellin palveluista, Nukulassa vastuullisesti tuotetusta hyvän olon majoituksesta. 

– Ja jos viihdyt kaupungin sykkeessä, Jyväskylässä on tarjolla useita laadukkaita keskustahotelleja. Hotelli Yöpuun aamiainen äänestettiin tänä vuonna Suomen parhaaksi hotelliaamiaiseksi, ja myös Verson ja Solo Sokos Hotel Paviljongin aamiaiset ylsivät kymmenen parhaan joukkoon, projektikoordinaattori Tuomas Paloniemi Visit Jyväskylä Regionista vinkkaa. 

Neljä kansallispuistoa ja maailmankuulua arkkitehtuuria 

Keski-Suomessa luonto on aina vain askeleen päässä, keskellä kaupunkiakin. Esimerkiksi melontaretken voi aloittaa kivenheiton päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsevan hotelli Alban laiturista. Myös kansallispuistot ovat lähellä. 

– Keski-Suomessa on neljä kansallispuistoa, jotka hurmaavat kukin omilla erityispiirteillään ja tarjoavat mainiot puitteet luontoaktiviteetteihin, Paloniemi kertoo. 

Luontoelämysten lisäksi itseään kannattaa Keski-Suomessa hemmotella myös kulttuurilla. Alvar Aallon pääkaupungissa Jyväskylässä on enemmän maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon merkittäviä rakennuskokonaisuuksia kuin missään muualla maailmassa. Kaikkiaan 29 Aalto-kohteen joukkoon kuuluu myös Säynätsalon kunnantalo, jonka The New York Times valitsi vastikään yhdeksi sodanjälkeisen arkkitehtuurin merkittävimmistä teoksista. 

visitjyvaskyla.fi/ainutlaatuiseen-aikaan

Jaa tämä artikkeli


Matkailu Vapaa-aika